Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volvo S60?

Un convertor catalitic este o componentă vitală a mașinilor contemporane, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel se potrivește standardelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se înfunde sau să funcționeze defectuos, circumstanță în care este necesară o schimbare sau o curățare. În acest articol ne vom uita cum se curăță un convertor catalitic pe Volvo S60? Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vă vom arăta scenariile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volvo S60 dvs., apoi, cum să realizați această curățare pentru a recupera performanța globală a catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volvo S60 dvs.?

În această primă parte vă vom învăța de ce ar putea fi important curățați catalizatorul Volvo S60 . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea evident, dar majoritatea dintre voi nu știți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volvo S60

.

Convertorul catalitic al dvs. Volvo S60 are sarcina pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procedura motorului dumneavoastră. De fapt, este una dintre componentele principale care luptă împotriva poluării evacuate de Volvo S60 dumneavoastră. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul Volvo S60 dumneavoastră o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este esențial să evitați înfundarea catalizatorului Volvo S60. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi frecvent (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să păstrați eficiența ideală a motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo S60

Vom vedea acum ce poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volvo S60 . Acest lucru vă va permite să distingeți semnele de boală care ar trebui să vă anunțe o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volvo S60 dumneavoastră este înfundat: După cum spuneam mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volvo S60, nu ezitați să consultați articolul nostru pentru a identifica cum să îl opriți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor revizui aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea in general si probleme.
  • Un zgomot metalic provenit de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volvo S60 dvs

Înainte de a realiza pasul de care sunteți aproape sigur cel mai entuziasmat, cum se curăță catalizatorul unui Volvo S60? Vă vom învăța de ce ar putea fi important pentru dvs. să efectuați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți frecvent, veți economisi destul de mulți bani.

Weiterlesen:
Unde pot găsi siguranța claxonului la Volvo S60?

Cum curățați catalizatorul de pe Volvo S60?

În sfârșit, iată etapa de care aproape sigur ești cel mai interesat în acest articol, cum să curățați catalizatorul Volvo S60? Știți că această procedură este foarte, foarte ușoară și că există două tehnici pentru a o face:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volvo S60 în mod regulat: Această strategie este deosebit de benefică pentru persoane care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai ușor, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a spori eficiența procesului), gândindu-te să-ți faci motorul să urce în turații astfel încât temperatura din catalizator să crească și să poată fi curățat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți găsi unele într-un centru auto pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi în combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi frecvent la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți efectua acest proces la fiecare 15 000 km.

.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Volvo S60, accesați categoria noastră Volvo S60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector