Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volkswagen Up! ?

Un convertor catalitic este o parte vitală a mașinilor recente, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel se potrivește specificațiilor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se înfunde sau să funcționeze defectuos, circumstanță în care este necesară înlocuirea sau curățarea. Astăzi vom verifica cum se curăță un convertor catalitic la Volkswagen Up!? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom descrie scenariile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volkswagen Up!, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera eficiența catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volkswagen Up!?

În această primă secțiune vă vom arăta de ce poate fi important să faceți curățați catalizatorul Volkswagen Up! . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea logic, dar majoritatea dintre voi nu știți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea catalizatorului unui Volkswagen Up!

.

Convertorul catalitic al dvs. Volkswagen Up! are sarcina pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive legate de funcționarea motorului dvs. De fapt, este unul dintre cele mai importante elemente care luptă împotriva poluării evacuate de Volkswagen Up!. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul Volkswagen Up! o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este esențial să evitați înfundarea catalizatorului Volkswagen Up!. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi în mod repetat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei piese și să păstrați cea mai bună performanță a motorului.

Rezultatele unui catalizator murdar sau defect la Volkswagen Up!

Vom descoperi acum ce poate fi Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volkswagen Up! . Acest lucru vă va permite să identificați semnele de boală care ar trebui să vă anunțe despre o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al dvs. Volkswagen Up! este infundat: După cum am spus mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze, iar catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, lumina motorului Volkswagen Up! poate veni, nu vă gândiți de două ori pentru a consulta pagina noastră de conținut pentru a identifica cum să o dezactivați.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea destul de des si complicatii.
  • Un zgomot metalic cauzat de evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care are ca rezultat deteriorarea ceramicii.
Weiterlesen:
Volkswagen Up! care accelereaza singur

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volkswagen Up!

Înainte de a realiza pasul de care probabil ești cel mai entuziasmat, cum se curata catalizatorul unui Volkswagen Up!? Vă vom arăta de ce poate fi relevant pentru dvs. să executați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod repetat, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de la Volkswagen Up!?

În sfârșit, iată pasul de care probabil ești cel mai entuziasmat în acest ghid, cum să curățați catalizatorul Volkswagen Up!? Știți că acest proces este foarte de bază și că există două tehnici pentru a-l face:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volkswagen Up! in mod regulat: Această strategie este deosebit de valoroasă pentru oameni care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai puțin complicat, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Le găsești într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi în mod repetat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți executa acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Cum să rabatezi scaunul din față la Volkswagen Up! ?

.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Volkswagen Up!, nu ezitați să consultați Volkswagen Up! categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector