Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volkswagen Touran?

Un convertor catalitic este o componentă importantă a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel îndeplinește cerințele moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să fie înfundat sau să funcționeze defectuos, caz în care o înlocuire sau o curățare este esențială. Astăzi vom verifica cum se curăță un convertor catalitic la Volkswagen Touran? Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vă vom arăta scenariile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volkswagen Touran, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța globală a catalizatorului mașinii dvs. .

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volkswagen Touran?

În această primă secțiune vom explica de ce ar putea fi valoros curățați catalizatorul Volkswagen Touran . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu știți cum funcționează și care sunt consecințele convertor catalitic murdar .

Scopul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volkswagen Touran

.

Convertorul catalitic al Volkswagen Touran are sarcina pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive legate de procesul unității dvs. de motor. De fapt, este unul dintre elementele principale care luptă împotriva poluării evacuate de Volkswagen Touran-ul tău. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul Volkswagen Touran o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, de aceea este necesar să evitați înfundarea catalizatorului Volkswagen Touran. Dacă vă gândiți să faceți suficiente călătorii lungi pentru a-l încălzi frecvent (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să mențineți performanța ideală a unității motorului.

Consecințele unui catalizator murdar sau defect pe Volkswagen Touran

Vom vedea acum ce poate fi consecințele unui catalizator murdar sau defect la Volkswagen Touran . Acest lucru vă va permite să detectați simptomele care ar trebui să vă informeze despre o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală ale unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volkswagen Touran este blocat: După cum am spus mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertizor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volkswagen Touran, nu vă gândiți de două ori pentru a consulta articolul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul funcționează în strânsă legătură cu senzorii lambda din aval și din amonte de acesta, aceștia vor analiza aerul care curge în interiorul lui, dacă este înfundat senzorii vor avea de multe ori probleme.
  • Un zgomot metalic cauzat de evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot, ceea ce înseamnă că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Cum schimb plăcuțele de frână ale Volkswagen Touran 2?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volkswagen Touran

Înainte de a termina cu pasul care vă interesează cel mai probabil, cum se curăță catalizatorul unui Volkswagen Touran? Vă vom explica de ce ar putea fi relevant pentru dvs. să realizați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți frecvent, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de la Volkswagen Touran?

În sfârșit, iată pasul pe care, cu siguranță, ești cel mai pasionat în conținutul acestui articol, cum să curățați catalizatorul Volkswagen Touran? Știți că acest proces este foarte ușor și că există două tehnici de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volkswagen Touran în mod regulat: Această strategie este deosebit de benefică pentru oameni care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai ușor, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a imbunatati eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți descoperi câteva într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi frecvent la turații mari . Dacă puteți, înainte și mai târziu, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți realiza acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Vibrații la ralanti Volkswagen Touran, ce să faci?

.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Volkswagen Touran, accesați categoria noastră Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию