Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volkswagen Touran 3?

Un convertor catalitic este o componentă vitală a mașinilor recente, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel îndeplinește specificațiile moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se dovedească a fi înfundat sau avariat, circumstanță în care schimbarea sau curățarea este fundamentală. În acest articol vom verifica cum se curăță un convertor catalitic pe Volkswagen Touran 3? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom explica circumstanțele în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 3, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 3?

În această primă secțiune vom descrie de ce poate fi semnificativ curățați catalizatorul Volkswagen Touran 3 . Evident, pentru unii dintre voi poate părea evident, dar majoritatea dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volkswagen Touran 3

.

Convertorul catalitic al Volkswagen Touran 3 are scopul pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procesul unității dvs. de motor. Evident, este una dintre principalele părți care luptă împotriva poluării evacuate de Volkswagen Touran 3. Acesta va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul Volkswagen Touran 3 o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa numai de la 400°, prin urmare este esențial să evitați înfundarea catalizatorului Volkswagen Touran 3. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi în mod repetat (numărați mai mult de 10 kilometri până când catalizatorul poate ajunge temperatura potrivită), aceasta vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să păstrați cele mai bune performanțe generale ale unității motorului.

Consecințele unui catalizator murdar sau defect pe Volkswagen Touran 3

Vom vedea acum ce poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volkswagen Touran 3 . Acest lucru vă va permite să detectați manifestările care ar trebui să vă anunțe o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală ale unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volkswagen Touran 3 este blocat: După cum am spus mai sus, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volkswagen Touran 3, nu vă gândiți de două ori pentru a solicita sfaturi din conținutul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor revizui aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea in general si complicatii.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să auziți acest zgomot, ceea ce duce la deteriorarea ceramicii.
Weiterlesen:
Câți kilometri cu combustibil redus cu Volkswagen Touran 2?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 3

Înainte de a finaliza cu pasul de care sunteți aproape sigur cel mai curios, cum se curăță catalizatorul unui Volkswagen Touran 3? Vom descrie de ce poate fi relevant pentru dvs. să efectuați această curățare. Evident, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod repetat, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Volkswagen Touran 3?

În sfârșit, iată pasul de care probabil ești cel mai entuziasmat în această pagină de conținut, cum să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 3? Știți că această procedură este foarte de bază și că există două abordări pentru a o face:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volkswagen Touran 3 în mod regulat: Această strategie este deosebit de valoroasă pentru persoane care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți descoperi câteva într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi în mod repetat la turații mari . Dacă puteți, înainte și mai târziu, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după procedură. Puteți efectua această procedură la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Cum elimini capacul butucului meu Volkswagen Touran 3?

.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Volkswagen Touran 3, nu ezitați să consultați categoria noastră Volkswagen Touran 3.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector