Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volkswagen Touran 2?

Un convertor catalitic este o componentă importantă a mașinilor contemporane, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și, astfel, corespunde standardelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se înfunde sau să funcționeze defectuos, caz în care este importantă înlocuirea sau curățarea. În acest articol vom verifica cum se curăță un convertor catalitic pe Volkswagen Touran 2? Pentru a face acest lucru, pentru început, vă vom arăta circumstanțele în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 2, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera eficiența catalizatorului mașinii dvs. .

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 2?

În această primă secțiune vă vom arăta de ce poate fi valoros curățați catalizatorul Volkswagen Touran 2 . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea evident, dar majoritatea dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volkswagen Touran 2

.

Convertorul catalitic al Volkswagen Touran 2 are scopul pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procesul unității dvs. de motor. Într-adevăr, este unul dintre elementele principale care luptă împotriva poluării deversate de Volkswagen Touran 2. Acesta va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul Volkswagen Touran 2 o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este necesar să evitați înfundarea catalizatorului Volkswagen Touran 2. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi în mod repetat (numărați mai mult de 10 kilometri până la catalizator). atinge temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei componente și să păstrați eficiența ideală a unității motorului.

Rezultatele unui catalizator murdar sau defect pe Volkswagen Touran 2

Vom vedea acum ce poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volkswagen Touran 2 . Acest lucru vă va permite să identificați manifestările care ar trebui să vă avertizeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volkswagen Touran 2 este înfundat: După cum spuneam mai sus, dacă faceți călătorii prea scurte ca 50% dintre oameni, acesta nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertizor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volkswagen Touran 2, nu vă gândiți de două ori pentru a cere sfaturi din articolul nostru pentru a afla cum să-l opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea in general si probleme.
  • Un zgomot metalic provenit de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care are ca rezultat deteriorarea ceramicii.
Weiterlesen:
Cum se pornește un Volkswagen Touran 3?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 2

Înainte de a încheia cu pasul de care sunteți cel mai probabil curios, cum se curăță catalizatorul unui Volkswagen Touran 2? Vă vom arăta de ce poate fi important pentru dvs. să executați această curățare. Într-adevăr, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți în mod repetat, veți economisi mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Volkswagen Touran 2?

În sfârșit, iată pasul de care sunteți cu siguranță cel mai entuziasmat în această pagină de conținut, cum să curățați catalizatorul Volkswagen Touran 2? Știți că acest proces este foarte simplu și că există două metode pentru a-l face:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volkswagen Touran 2 în mod regulat: Această abordare este deosebit de eficientă pentru persoane care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai ușor, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a spori eficiența procesului), gândindu-te să-ți faci motorul să urce în turații astfel încât temperatura din catalizator să crească și să poată fi curățat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Poți descoperi câteva într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi în mod repetat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți executa acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Lumină bujie incandescentă care se aprinde când conduc Volkswagen Touran-ul meu

.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Volkswagen Touran 2, accesați categoria noastră Volkswagen Touran 2.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector