Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Volkswagen Routan?

Un convertor catalitic este o componentă esențială a mașinilor contemporane, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel îndeplinește specificațiile moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se dovedească a fi înfundat sau defect, caz în care este necesară o schimbare sau o curățare. Astăzi vom verifica cum se curăță un convertor catalitic pe Volkswagen Routan? Pentru a face acest lucru, pentru început, vă vom explica situațiile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Volkswagen Routan, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera eficiența catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Volkswagen Routan?

În această primă secțiune vă vom învăța de ce ar putea fi valoros curățați catalizatorul Volkswagen Routan . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu știți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Scopul și funcționarea convertorului catalitic al unui Volkswagen Routan

.

Convertorul catalitic al Volkswagen Routan are sarcina pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu procedura motorului dumneavoastră. De fapt, este unul dintre elementele principale care luptă împotriva poluării evacuate de Volkswagen Routan-ul tău. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul Volkswagen Routan o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este necesar să evitați înfundarea catalizatorului Volkswagen Routan. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi frecvent (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să mențineți performanța ideală a motorului.

Consecințele unui catalizator murdar sau defect pe Volkswagen Routan

Vom descoperi acum ce poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Volkswagen Routan . Acest lucru vă va permite să descoperiți manifestările care ar trebui să vă anunțe o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală a unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Volkswagen Routan este blocat: După cum am explicat mai sus, dacă faceți călătorii prea scurte ca 50% dintre oameni, acesta nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Volkswagen Routan, nu vă gândiți de două ori pentru a consulta conținutul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul funcționează în strânsă legătură cu senzorii lambda din aval și din amonte de acesta, aceștia vor revizui aerul care curge în interiorul lui, dacă este înfundat senzorii vor avea de multe ori probleme.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Problemă cu transmisia automată Volkswagen Routan?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Volkswagen Routan

Înainte de a finaliza cu pasul de care sunteți aproape sigur cel mai curios, cum se curăță catalizatorul unui Volkswagen Routan? Vă vom învăța de ce ar putea fi important pentru dvs. să executați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate diferi în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și dacă o faceți des vă veți economisi mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Volkswagen Routan?

În sfârșit, iată pasul care vă interesează cel mai mult în acest ghid, cum să curățați catalizatorul Volkswagen Routan? Știți că acest proces este foarte, foarte ușor și că există două metode de realizat:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Volkswagen Routan în mod regulat: Această strategie este utilă în special pentru oameni care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a imbunatati eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți descoperi câteva într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi frecvent la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după procedură. Puteți executa această procedură la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Cum se reglează farurile pe Volkswagen Routan?

.

Dacă mai aveți întrebări despre Volkswagen Routan, nu ezitați să consultați categoria noastră Volkswagen Routan.

Legătura cu publicația principală