Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Land Rover Evoque?

Un convertor catalitic este o parte vitală a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și, astfel, corespunde cerințelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să fie înfundat sau să funcționeze defectuos, caz în care este importantă schimbarea sau curățarea. În acest articol vom verifica cum să curățați un convertor catalitic pe Land Rover Evoque? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom descrie situațiile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Land Rover Evoque, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța generală a convertorului catalitic al mașinii dvs. .

De ce ați dori să curățați catalizatorul Land Rover Evoque?

În această primă secțiune vom explica de ce ar putea fi important curățați catalizatorul Land Rover Evoque . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea evident, dar cei mai mulți dintre voi nu știți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Funcția și funcționarea convertorului catalitic al unui Land Rover Evoque

.

Convertorul catalitic al dumneavoastră Land Rover Evoque are această funcție pentru a scăpa de gazele de eșapament nocive asociat cu funcționarea motorului dvs. De fapt, este una dintre cele mai importante părți care luptă împotriva poluării evacuate de Land Rover Evoque. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul Land Rover Evoque o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este esențial să evitați înfundarea catalizatorului Land Rover Evoque. Dacă vă gândiți să faceți călătorii suficient de lungi pentru a o încălzi în mod regulat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei piese și să păstrați cea mai bună performanță a motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect pe Land Rover Evoque

Vom afla acum care poate fi rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Land Rover Evoque . Acest lucru vă va permite să stabiliți manifestările care ar trebui să vă informeze despre o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală ale unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Land Rover Evoque este blocat: După cum am spus mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, cum ar fi 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Land Rover Evoque, nu ezitați să solicitați sfaturi din conținutul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Un senzor lambda defect : Catalizatorul funcționează în strânsă legătură cu senzorii lambda din aval și din amonte de acesta, ei vor revizui aerul care curge în interiorul acestuia, dacă este înfundat senzorii vor avea de multe ori complicații.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot, ceea ce înseamnă că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
De ce ușa mea de combustibil este blocată pe Land Rover Evoque?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Land Rover Evoque

Înainte de a termina cu pasul de care probabil ești cel mai entuziasmat, cum se curăță catalizatorul unui Land Rover Evoque? Vă vom explica de ce ar putea fi relevant pentru dvs. să realizați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalarea, prețul poate diferi în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și dacă o faceți în mod regulat vă va economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Land Rover Evoque?

În cele din urmă, iată pasul pe care cel mai probabil vă place cel mai mult în acest conținut, cum să curățați catalizatorul Land Rover Evoque? Știți că acest proces este foarte, foarte ușor și că există două abordări pentru a-l face:

  • Curățarea frecventă a convertorului catalitic de la Land Rover Evoque: Această abordare este deosebit de valoroasă pentru persoane care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a spori eficiența procesului), gândindu-te să-ți faci motorul să urce în turații astfel încât temperatura din catalizator să crească și să poată fi curățat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți descoperi câteva într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu, încercând să mergi regulat la turații mari . Dacă puteți, înainte și mai târziu, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți realiza acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Unde să puneți lichid de răcire în Land Rover Evoque?

.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Land Rover Evoque, accesați categoria noastră Land Rover Evoque.

Legătura cu publicația principală