Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Ford Transit?

Un convertor catalitic este o parte vitală a mașinilor recente, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel îndeplinește specificațiile moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se înfunde sau să se defecteze, caz în care schimbarea sau curățarea este fundamentală. În acest articol vom verifica Cum se curăță un convertor catalitic pe Ford Transit? Pentru a face acest lucru, pentru început, vă vom arăta scenariile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Ford Transit, apoi, cum să realizați această curățare pentru a recupera performanța globală a catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Ford Transit-ul dvs.?

În această primă parte vom descrie de ce poate fi benefic curățați catalizatorul Ford Transit . De fapt, pentru unii dintre voi ar putea părea logic, dar cei mai mulți dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și consecințele convertor catalitic murdar .

Rolul și funcționarea convertorului catalitic al unui Ford Transit

.

Convertorul catalitic al Ford Transit-ului tău are obiectivul pentru a elimina gazele de evacuare nocive legate de funcționarea unității dvs. de motor. De fapt, este una dintre componentele principale care luptă împotriva poluării evacuate de Ford Transit-ul tău. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a transforma aceste gaze, catalizatorul Ford Transit-ului tău o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, de aceea este necesar să evitați înfundarea catalizatorului Ford Transit-ul dumneavoastră. Dacă vă gândiți să efectuați călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi frecvent (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei componente și să păstrați eficiența ideală a unității motorului.

Rezultatele unui convertor catalitic murdar sau defect la Ford Transit

Vom vedea acum ce poate fi consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect la Ford Transit . Acest lucru vă va permite să stabiliți manifestările care ar trebui să vă anunțe o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală ale unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Ford Transit este blocat: După cum am spus mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, cum ar fi 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Ford Transit, nu vă gândiți de două ori pentru a consulta pagina noastră de conținut pentru a afla cum să-l opriți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor analiza aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea deseori si complicatii.
  • Un zgomot metalic cauzat de evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot, ceea ce înseamnă că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Capota blocată pe Ford Transit Connect, ce pot face?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Ford Transit-ul dvs

Înainte de a finaliza cu pasul de care sunteți aproape sigur cel mai curios, Cum se curăță convertizorul catalitic al unui Ford Transit? Vom descrie de ce poate fi important pentru dvs. să realizați această curățare. De fapt, un catalizator este o piesă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu instalarea, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți frecvent, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Ford Transit?

În sfârșit, iată pasul de care aproape sigur ești cel mai interesat în acest ghid, cum să curățați catalizatorul Ford Transit-ul dvs.? Știți că acest proces este foarte, foarte ușor și că există două metode pentru a-l face:

  • Curățarea frecventă a convertorului catalitic de la Ford Transit: Această tehnică este deosebit de valoroasă pentru oameni care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu ar putea fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Le găsești într-un centru auto cu aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi frecvent la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți realiza acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Unde găsiți o siguranță pentru airbag-ul pe Ford Transit?

.

Dacă mai aveți întrebări despre Ford Transit, nu ezitați să consultați categoria noastră Ford Transit.

Legătura cu publicația principală