Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Ford Transit Connect?

Un convertor catalitic este o componentă importantă a mașinilor moderne, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și astfel corespunde specificațiilor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să fie înfundat sau să funcționeze defectuos, circumstanță în care este importantă schimbarea sau curățarea. Astăzi vom verifica cum să curățați un convertor catalitic pe Ford Transit Connect? Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vă vom explica scenariile în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Ford Transit Connect, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera eficiența catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Ford Transit Connect?

În această primă parte vom explica de ce ar putea fi valoros curățați catalizatorul Ford Transit Connect . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea evident, dar majoritatea dintre voi nu știți cum funcționează și rezultatele convertor catalitic murdar .

Funcția și funcționarea convertorului catalitic al unui Ford Transit Connect

.

Convertorul catalitic al Ford Transit Connect are obiectivul pentru a elimina gazele de evacuare nocive asociat cu procesul unității dvs. de motor. De fapt, este unul dintre cele mai importante elemente care luptă împotriva poluării evacuate de Ford Transit Connect. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau fum nepoluanți. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul Ford Transit Connect o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un convertor catalitic poate funcționa doar de la 400°, prin urmare este esențial să evitați înfundarea catalizatorului Ford Transit Connect. Dacă vă gândiți să faceți suficiente călătorii lungi pentru a-l încălzi în mod regulat (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestui element și să mențineți eficiența ideală a motorului.

Consecințele unui convertor catalitic murdar sau defect pe Ford Transit Connect

Vom descoperi acum ce poate fi rezultate ale unui convertor catalitic murdar sau defect al Ford Transit Connect . Acest lucru vă va permite să descoperiți manifestările care ar trebui să vă alarmeze cu privire la o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista semnelor de boală ale unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al Ford Transit Connect este blocat: După cum spuneam mai sus, dacă faceți călătorii prea scurte ca 50% dintre oameni, acesta nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertizor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Ford Transit Connect, nu ezitați să consultați conținutul nostru pentru a afla cum să îl opriți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor revizui aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea in general si complicatii.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să auziți acest zgomot, ceea ce duce la deteriorarea ceramicii.
Weiterlesen:
Cum să resetați senzorul de presiune în anvelope Ford Transit?

De ce ar trebui să curățați convertizorul catalitic al Ford Transit Connect

Înainte de a încheia cu pasul de care probabil ești cel mai curios, cum se curăță convertizorul catalitic al unui Ford Transit Connect? Vă vom explica de ce ar putea fi important pentru dvs. să efectuați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , ați putea fi în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul interes este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și dacă o faceți în mod regulat vă va economisi mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Ford Transit Connect?

În sfârșit, iată etapa de care sunteți cel mai probabil interesat de acest conținut, cum să curățați catalizatorul Ford Transit Connect? Știți că această procedură este foarte simplă și că există două moduri de a realiza:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Ford Transit Connect în mod regulat: Această tehnică este deosebit de utilă pentru oameni care fac în principal călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a optimiza eficienta procesului), gandindu-te sa iti faci motorul sa urce in turatii pentru ca temperatura din catalizator sa creasca si sa poata fi curatat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți descoperi câteva într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu, încercând să mergi regulat la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după proces. Puteți efectua acest proces la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Unde pot găsi siguranța claxonului la Ford Transit Connect?

.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Ford Transit Connect, aruncați o privire la categoria Ford Transit Connect.

Legătura cu publicația principală