Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum se curăță catalizatorul Citroen C3 Picasso?

Un convertor catalitic este o componentă esențială a mașinilor contemporane, deoarece purifică gazele de eșapament ale vehiculului dvs. și, astfel, corespunde standardelor moderne de poluare. Cu toate acestea, este posibil ca acesta să se dovedească a fi înfundat sau defect, caz în care este importantă schimbarea sau curățarea. Astăzi vom verifica Cum se curăță un convertor catalitic pe Citroen C3 Picasso? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom descrie circumstanțele în care ar putea fi interesant să curățați catalizatorul Citroen C3 Picasso, apoi, cum să efectuați această curățare pentru a recupera performanța catalizatorului mașinii dumneavoastră.

De ce ați dori să curățați catalizatorul Citroenului dvs. C3 Picasso?

În această primă parte vom explica de ce poate fi important să curățați catalizatorul Citroenului dvs. C3 Picasso . De fapt, pentru unii dintre voi poate părea evident, dar cei mai mulți dintre voi nu înțelegeți cum funcționează și consecințele convertor catalitic murdar .

Funcția și funcționarea catalizatorului unui Citroen C3 Picasso

.

Convertorul catalitic al dumneavoastră Citroen C3 Picasso are această funcție pentru a elimina gazele de evacuare nocive legate de procesul unității dvs. de motor. De fapt, este una dintre principalele componente care luptă împotriva poluării evacuate de Citroen C3 Picasso al tău. Va transforma aceste gaze nocive în apă sau gaze nepoluante. Pentru a converti aceste gaze, catalizatorul dvs. Citroen C3 Picasso o plasă de metale prețioase care, atunci când gazele trec la temperatură ridicată, le vor descompune prin reacție chimică . Un catalizator poate funcționa doar de la 400°, de aceea este necesar să evitați înfundarea catalizatorului Citroen C3 Picasso. Dacă vă gândiți să efectuați călătorii suficient de lungi pentru a-l încălzi frecvent (numărați mai mult de 10 kilometri pentru ca catalizatorul să atingă temperatura potrivită), acest lucru vă va permite să optimizați durata de viață a acestei componente și să păstrați cea mai bună performanță generală a unității motorului.

Rezultatele unui catalizator murdar sau defect pe Citroen C3 Picasso

Vom vedea acum ce poate fi consecințele unui catalizator murdar sau defect pe Citroen C3 Picasso . Acest lucru vă va permite să stabiliți simptomele care ar trebui să vă anunțe o defecțiune a convertorului catalitic, iată lista simptomelor unui convertor catalitic defect:

  • Convertorul catalitic al dvs. Citroen C3 Picasso este înfundat: După cum am spus mai devreme, dacă faceți călătorii prea scurte, ca 50% dintre oameni, nu va avea timp să înceapă să funcționeze și catalizatorul se va înfunda cu gazele de eșapament.
  • Aprinderea luminii motorului: : În urma unui convertor catalitic înfundat, se poate aprinde lumina motorului Citroen C3 Picasso, nu vă gândiți de două ori pentru a cere sfaturi din articolul nostru pentru a afla cum să-l stingeți.
  • Sondă lambda defectă : Catalizatorul functioneaza in stransa legatura cu senzorii lambda din aval si din amonte de acesta, vor revizui aerul care curge in interiorul lui, daca este infundat senzorii vor avea destul de des si probleme.
  • Un zgomot metalic care vine de la evacuare: În cazul în care catalizatorul este mort, ar trebui să observați acest zgomot care sugerează că ceramica este deteriorată.
Weiterlesen:
Cum schimb filtrul de habitaclu de la Citroen C3 meu?

De ce ar trebui să curățați catalizatorul Citroen C3 Picasso

Înainte de a termina cu pasul de care sunteți aproape sigur cel mai curios, cum se curăță catalizatorul unui Citroen C3 Picasso? Vă vom explica de ce poate fi important să efectuați această curățare. De fapt, un catalizator este o componentă foarte scumpă (aproximativ 500 de euro cu montaj, prețul poate varia în funcție de motoare). Pe lângă faptul că nu mai este bun pentru trecând controlul tehnic , este posibil să fiți în pericol consumul excesiv de combustibil . În cele din urmă, ultimul beneficiu este că curățarea unui convertor catalitic nu este atât de costisitoare și, dacă o faceți des, veți economisi destul de mulți bani.

Cum curățați catalizatorul de pe Citroen C3 Picasso?

În sfârșit, iată etapa de care probabil ești cel mai entuziasmat în conținutul acestui articol, cum să curățați catalizatorul Citroen C3 Picasso? Știți că acest proces este foarte ușor și că există două moduri de a face acest lucru:

  • Curățarea convertorului catalitic de la Citroen C3 Picasso în mod regulat: Această tehnică este deosebit de benefică pentru oameni care fac în mod special călătorii scurte . Pentru a face acest lucru, nimic nu poate fi mai simplu, din când în când, faceți o călătorie lungă (aproximativ 30 de minute pentru a spori eficiența procesului), gândindu-te să-ți faci motorul să urce în turații astfel încât temperatura din catalizator să crească și să poată fi curățat.
  • Pentru a utiliza un detergent de catalizator: Puteți găsi unele într-un centru de autovehicule pentru aproximativ 20 de euro. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi la combustibil direct în rezervor cu aproximativ jumătate de rezervor plin. După aceea vei avea să conduci pe o distanță lungă timp de cel puțin 1 oră la intervalul mediu încercând să mergi frecvent la turații mari . Dacă puteți, înainte și după aceea, faceți o analiză a gazelor de eșapament pentru a verifica dacă ați recuperat gaze de eșapament mai sănătoase după procedură. Puteți efectua această procedură la fiecare 15 000 km.
Weiterlesen:
Portbagajul blocat pe Citroen C3 Aircross, ce pot face?

.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Citroen C3 Picasso, accesați categoria noastră Citroen C3 Picasso.

Legătura cu publicația principală