Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum scot janta de la hyundai i40?

În acest articol, vom încerca să vă ajutăm să rezolvați toate problemele pe care le puteți întâlni în jurul jantelor mașinii dvs. Și, în principal, cum se scoate janta unei mașini? Fie că doriți să schimbați o roată plată, fie că doriți să vă înlocuiți anvelopele, veți găsi toate informațiile necesare pe această pagină. Pentru a face acest lucru, vom vedea mai întâi cum să scoatem anvelopa de pe janta unei mașini, apoi, într-un al doilea pas, cum să scoți o jantă blocată pe un vehicul, apoi, cum să scoți janta plată din locul ei pentru a pune roata de rezervă și, în sfârșit, cum să deblochezi piulițele blocate ale unei jante.

Cum scot anvelopa de pe janta de la masina mea?

Așa că începem articolul nostru explicând cum să schimbați o anvelopă de mașină. Este posibil să fi făcut o afacere bună cumpărându-ți anvelopele de pe internet, totuși este destul de complicat să găsești mecanici, centre auto care să accepte să montezi anvelope cumpărate altundeva decât acasă pe jantele mașinii tale. Întrebarea de a dori să le montezi singur este, prin urmare, mai mult decât legitimă.

Din punct de vedere tehnic, este posibil cu multă forță și cu o rangă să schimbați singur anvelopele vehiculului dvs., totuși, chiar dacă reușiți să scoateți ambii pereți laterali ai anvelopei, să o slăbiți și să puneți noua anvelopă la loc, nu va putea echilibra anvelopa fără mașina specifică, iar fără aceasta anvelopele dumneavoastră se vor uza prematur. Rețineți că de foarte multe ori instalarea și echilibrarea costă doar aproximativ douăzeci de euro. Dacă doriți să cumpărați anvelope de pe internet pentru a profita de un preț preferențial, uitați-vă bine, un număr bun de vânzători oferă gratuit montarea la un centru auto partener.

Weiterlesen:
Aerul condiționat de la Hyundai i40 meu nu mai este rece

Cum să scot o jantă lipită de butucul mașinii mele?

Trecem acum la partea care vă interesează cel mai mult, și anume, cum să scoți janta unei mașini lipite de butucul acesteia, și mai exact, carcasa destul de clasică a unei jante care nu a fost scoasă de mult timp și asta din cauza ruginii lipite de butucul roții tale. Într-adevăr, multor șoferi li se întâmplă să se găsească în această situație și să nu știe ce să facă. Acest lucru poate fi deosebit de enervant dacă aveți o anvelopă deflată și trebuie să schimbați janta vehiculului dumneavoastră. Iată diferitele soluții disponibile pentru tine:

 • Dacă aveți câteva la îndemână, după ce ați ridicat mașina și, dacă este posibil, pe lumânări, și apoi ați scos piulițele jantei, folosiți un agent antigripător pe care îl injectați în orificiile nucilor și lăsați-l să acționeze aproximativ zece minute. . După aceea, încercați din nou să scoateți janta din mașină.
 • Folosește puterea : Deși rareori este cea mai bună soluție, în acest tip de caz te confrunți cu piese solide care nu riscă prea mult, iar cu ajutorul unui ciocan și a unei pane de lemn poți lovi lateralul jantei vehiculului tău și aceasta ar trebui să-l deblocheze și să vă permită să-l eliminați.
 • Ungeți joncțiunea dintre marginea butucului rezistent la rugină și așteptați câteva ore înainte de a încerca să o deblocați din nou.

Cum să scot janta din mașină pentru a-i schimba roata perforată și a o înlocui cu roata de rezervă?

Vă vom explica acum procedura cea mai clasică, dar pe care nu o știe toată lumea, cum sa scoti janta de la locul ei daca ai o anvelopa intepata si vrei sa o inlocuiesti cu roata de rezerva? Această procedură nu este complexă, iată diferiții pași de respectat:

 • Stai departe de trafic pentru a nu te pune în pericol.
 • Așezați vehiculul pe o suprafață plană.
 • Puneți frâna de parcare și treceți în treapta întâi.
 • Dacă nu știi unde este cricul carisului tău, nu ezita să consulți articolul nostru pentru a te ajuta să-l localizezi.
 • Înainte de a ridica mașina, deblocați piulițele jantei, astfel încât să nu vă forțați transmisia odată ridicată
 • Ridicați mașina cu cricul și terminați de deșurubat piulițele jantei mașinii.
 • Scoateți janta plată de pe mașină.
 • Puneți roata de rezervă, poziționați piulițele, strângeți-le pe toate cu mâna, în mod echilibrat înainte de a pune mașina înapoi pe drum.
 • Finalizați strângerea piulițelor cu cheia tubulară
Weiterlesen:
Cum deconectez bateria la Hyundai i40?

Cum scoți piulițele blocate de pe janta de la mașina mea?

În cele din urmă, se poate întâmpla ca pentru a scoate janta mașinii tale să ai de-a face cu piulițele blocate. În acest caz, vei avea mai mult sau mai puțin aceleași soluții pentru cazul unei jante blocate de butucul roții. Cea mai bună soluție va fi utilizarea lubrifiant antirugină sau lubrifiant antirugină și lăsați-l să funcționeze câteva zeci de minute înainte de a debloca nucile. O altă posibilitate, încercați să găsiți, unele există pe baterii de chei electrice de șoc ele eliberează un cuplu mult mai mare decât brațul dvs. plus cheia tubulară și vă vor ajuta să deblocați piulițele.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre hyundai i40, aruncați o privire la categoria hyundai i40.

Legătura cu publicația principală