Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum schimb plăcuțele de frână pe Fiat Punto 2 meu?

Mașinile mai noi necesită din ce în ce mai mult service, cu toate acestea, există unele mai mult sau mai puțin esențiale. Astăzi, vom analiza un act de service care este fundamental pentru a vă garanta securitatea la volanul mașinii dumneavoastră. De fapt, vă vom descrie cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale într-un Fiat Punto 2? Pentru a face acest lucru, într-un prim pas, vom descoperi de ce este esențial să înlocuiți plăcuțele de frână ale mașinii dvs., într-o a doua secțiune, vom descoperi care este metodologia de înlocuire a plăcuțelor de frână ale Fiat Punto 2, și pentru a termina, care este prețul acestei componente.

De ce să schimb plăcuțele de frână de la Fiat Punto 2?

Înainte să descoperim cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale, vom începe pagina noastră de conținut prin a vă descrie care este sarcina plăcuțelor de frână și când ar trebui schimbate.

Funcția plăcuțelor de frână la Fiat Punto 2

Plăcuțele de frână de pe un vehicul au o sarcină imperativă în manipularea corectă a Fiat Punto 2. De fapt, ele sunt cele care vă vor garanta eficacitatea frânării. Sunt un fel de perechi de tampoane metalice care va ciupi discurile de frână atunci când apăsați pedala de frână încetiniți și opriți-vă Fiat Punto 2. Aceste piese sunt piese de uzura si constau intr-un strat care se va uza cu timpul si utilizarea, de unde interesul schimbarii lor in mod regulat pentru a pastra o franare ideala.

Când să schimbi plăcuțele de frână ale Fiat Punto 2?

Și chiar acum îți vom explica cum să știi dacă trebuie să schimbi plăcuțele de frână ale Fiat Punto 2. Rețineți că, în funcție de angajarea pe care o aveți cu mașina dumneavoastră (oraș sau autostradă de exemplu), uzura plăcuțelor de frână nu va fi deloc aceeași. De fapt, dacă folosiți frânele foarte des, speranța de viață a acestora va fi evident redusă. Considerăm că, în majoritatea cazurilor, plăcuțele de frână ale unui vehicul au o durată de viață de aproximativ 10,000 până la 30,000 de kilometri. Cu toate acestea, există anumite semne care ar trebui să vă avertizeze cu privire la uzura plăcuțelor de frână ale mașinii:

 • Un scârțâit.
 • Distanță de frânare mult mai mare.
 • Vibrația pedalei de frână: Dacă acesta este cazul dvs., dar plăcuțele dvs. de frână sunt în stare bună, răsfoiți pagina noastră de conținut despre vibrația frânei pe Fiat Punto 2, pentru a găsi sursa problemei dvs.
 • O pedală de frână prea tare sau prea moale…
Weiterlesen:
Pret inlocuire disc frana pentru Fiat Punto Evo ?

Dacă aveți oricare dintre aceste semne, nu vă gândiți de două ori să vă examinați singur starea plăcuțelor de frână, fie scoțând roțile din față și verificându-le starea, fie mergând direct la un mecanic.

Cum schimb plăcuțele de frână ale Fiat Punto 2 meu?

Vom trece acum la partea de care ești cel mai intrigat, cum să înlocuiți plăcuțele de frână de la Fiat Punto 2?. Mai jos, vă vom explica pașii simpli pe care trebuie să vă respectați pentru a schimba corect plăcuțele de frână ale mașinii dvs.:

 • Cumpărați plăcuțe de frână concepute pentru Fiat Punto 2 dvs., pentru a realiza acest lucru, utilizați înmatricularea mașinii pentru a fi siguri de potrivirea cu vehiculul dvs. atunci când comandați pe un site specializat sau într-un magazin.
 • Puneți mașina pe suporturi (fiind precaut să blocați frâna de mână și să cuplați o treaptă de viteză și să deblocați șuruburile roților asupra cărora doriți să acționați înainte de a ridica mașina).
 • Scoateți roțile în cauză.
 • Înainte de a scoate clema din etriere, gândiți-vă să folosiți o șurubelniță plată pentru a manevra între plăcuță și disc pentru a retrage complet pistonul etrierelor dvs., altfel nu veți putea pune noile plăcuțe de frână.
 • În mod obișnuit, datorită unui vârf Torx mare, veți avea 2 șuruburi de îndepărtat pentru a putea înlocui plăcuțele de frână ale mașinii dvs. și, astfel, puteți scoate etrierele de frână din ea.
 • Odată ce scoateți clema de pe etriere, veți putea să scoateți senin cele două plăcuțe vechi și să le înlocuiți cu plăcuțele de frână nou-nouțe.
 • Asigurați-vă că sunt în poziția corectă înainte de a reinstala etrierele de frână pe Fiat Punto 2.
 • Nu uitați să blocați complet roțile pe sol, altfel transmisia dumneavoastră va fi deteriorată.
 • Pentru a termina, gândește-te plăcuțele de frână necesită o perioadă de rodare de 500 până la 1000 km, așa că va trebui să conduceți cu mare atenție primii 100 km și să aveți grijă până ajungeți la 500 km.
Weiterlesen:
Problemă cu injecția Fiat Punto Evo, ce să fac?

.

Gata, acum știi cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale.

Care este prețul plăcuțelor de frână pentru un Fiat Punto 2?

În cele din urmă, ultima parte a paginii noastre de conținut despre procesul de înlocuire a plăcuțelor de frână ale Fiat Punto 2. Este doar pentru a vă oferi o idee despre prețul plăcuțelor de frână ale mașinii dumneavoastră. În funcție de finisajul mașinii tale (sport sau nu), plăcuțele vor fi diferite și, prin urmare, și prețul va varia, totuși, în general va fi nevoie de între 20 și 40 € pentru un set de 4 plăcuțe de frână la un anumit site online precum Oscaro, gasesti aici intreaga lor oferta de placute de frana pentru masina ta. Avantajul acestui tip de site este alegerea, prețul și serviciul post-vânzare pe care îl obțineți. În cele din urmă, dacă mergi într-un centru auto sau magazine specializate, ar trebui să poți găsi setul de tampoane între 30 și 60 de euro.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Fiat Punto 2, accesați categoria noastră Fiat Punto 2.

Legătura cu publicația principală