Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum schimb plăcuțele de frână de la Hyundai i10?

Cele mai recente mașini necesită din ce în ce mai multă întreținere, cu toate acestea, există unele mai mult sau mai puțin cruciale. În acest articol, vom analiza o acțiune de întreținere care este esențială pentru a vă garanta siguranța la volanul mașinii dumneavoastră. În realitate, vă vom demonstra Cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale la un Hyundai i10? Pentru aceasta, într-un prim pas, vom afla de ce este crucial să înlocuiți plăcuțele de frână ale mașinii dvs., într-o a doua secțiune, vom afla care este metoda de a înlocui plăcuțele de frână ale Hyundai i10?și, în final, care este prețul acestei componente.

De ce să schimb plăcuțele de frână de la Hyundai i10?

Înainte să aflăm cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale, vom începe conținutul nostru explicându-vă care este sarcina plăcuțelor de frână și când ar trebui schimbate.

Scopul plăcuțelor de frână la Hyundai i10

Plăcuțele de frână ale unui autovehicul au un scop vital în manevrarea corectă a Hyundai i10. În realitate, ei sunt cei care vor garanta eficiența frânării. Sunt tipuri de perechi de tampoane metalice care va ciupi discurile de frână atunci când apăsați pedala de frână încetiniți și opriți-vă Hyundai i10. Aceste componente sunt piese de uzură și constau într-o căptușeală care se va uza cu timpul și utilizarea, de unde și interesul de a le schimba ocazional pentru a păstra frânarea optimă.

Weiterlesen:
Cum se reglează farurile pe hyundai i10?

Când să schimbi plăcuțele de frână ale Hyundai i10?

Și chiar acum vă vom lămuri cum să știi dacă trebuie să schimbi plăcuțele de frână ale Hyundai i10. Amintiți-vă că, în funcție de angajarea pe care o aveți la mașina dumneavoastră (oraș sau autostradă de exemplu), uzura plăcuțelor de frână nu va fi deloc aceeași. În realitate, dacă folosiți frânele frecvent, speranța de viață a acestora va fi, fără îndoială, redusă. Considerăm că, în general, plăcuțele de frână ale unui autovehicul au o durată de viață de aproximativ 10,000 până la 30,000 de kilometri. Pe de altă parte, există semne specifice care ar trebui să vă avertizeze cu privire la uzura plăcuțelor de frână ale mașinii dvs.:

 • Un scârțâit.
 • Distanță de frânare mai mare.
 • Vibrația pedalei de frână: Dacă acesta este cazul dvs., dar plăcuțele dvs. de frână sunt în stare bună, verificați conținutul nostru despre vibrația frânei pe Hyundai i10, pentru a descoperi cauza problemei dvs.
 • O pedală de frână prea tare sau prea moale…

Dacă aveți oricare dintre aceste semnale, nu vă gândiți de două ori să vă examinați singur starea plăcuțelor de frână, fie demontând roțile din față și verificându-le starea, fie mergând direct într-o zonă de service.

Cum schimb plăcuțele de frână ale Hyundai i10?

Vom trece acum la partea de care ești cel mai intrigat, Cum să înlocuiți plăcuțele de frână de la Hyundai i10?. Mai jos, vă vom explica pașii simpli de care trebuie să vă respectați pentru a schimba cu precizie plăcuțele de frână ale mașinii dvs.:

 • Cumpărați plăcuțe de frână concepute pentru Hyundai i10 dvs., pentru a efectua acest lucru, utilizați înmatricularea mașinii pentru a fi sigur de compatibilitatea cu autovehiculul dvs. atunci când comandați pe un site specializat sau într-un magazin.
 • Puneți mașina pe suporturi (fiind precaut să blocați frâna de mână și să cuplați o treaptă de viteză și să deblocați șuruburile roților asupra cărora doriți să acționați înainte de a ridica mașina).
 • Scoateți roțile în cauză.
 • Înainte de a scoate clema din etriere, gândiți-vă să folosiți o șurubelniță plată pentru a manevra între plăcuță și disc pentru a împinge complet pistonul etrierelor dvs., altfel nu veți putea pune noile plăcuțe de frână.
 • În mod obișnuit, datorită unui vârf Torx mare, veți avea 2 șuruburi de îndepărtat pentru a putea înlocui plăcuțele de frână ale mașinii dvs. și, astfel, puteți scoate etrierele de frână din aceasta.
 • Odată ce scoateți clema din etriere, veți putea să scoateți senin cele două plăcuțe vechi și să le schimbați cu noile plăcuțe de frână.
 • Asigurați-vă că sunt în poziția corectă înainte de a reinstala etrierele de frână pe Hyundai i10.
 • Nu uitați să opriți blocarea roților pe sol, altfel transmisia va fi deteriorată.
 • Pentru a termina, tine cont de asta plăcuțele de frână necesită o perioadă de rodare de 500 până la 1000 km, așa că va trebui să conduceți foarte precaut primii 100 km și să fiți precaut până ajungeți la 500 km.
Weiterlesen:
Capota blocată pe Hyundai i10 meu, ce pot face?

.

Gata, acum știi cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale.

Care este prețul plăcuțelor de frână pentru un hyundai i10?

În sfârșit, ultima parte a conținutului nostru despre operațiunea de înlocuire a plăcuțelor de frână ale Hyundai i10. Este doar pentru a vă face o idee despre prețul plăcuțelor de frână ale mașinii dvs. În funcție de finisajul mașinii tale (sport sau nu), plăcuțele vor fi diferite și, prin urmare, și prețul va fluctua, totuși, în general va fi nevoie de între 20 și 40 € pentru un set de 4 plăcuțe de frână la un site online specializat precum Oscaro, gasesti aici intreaga lor oferta de placute de frana pentru masina ta. Beneficiul acestui tip de site este alegerea, prețul și serviciul post-vânzare pe care îl obțineți. În cele din urmă, dacă mergi la un mecanic sau magazine specializate, ar trebui să poți găsi setul de tampoane între 30 și 60 de euro.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre hyundai i10, aruncați o privire la categoria hyundai i10.

Legătura cu publicația principală