Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum schimb plăcuțele de frână ale mele Citroen C4 Picasso 2?

Mașinile mai noi necesită întotdeauna mai multă întreținere, pe de altă parte, există unele mai mult sau mai puțin fundamentale. În acest articol, ne vom concentra asupra unei acțiuni de întreținere care este necesară pentru a vă asigura siguranța la volanul mașinii dumneavoastră. În realitate, o să vă explicăm cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale într-un Citroen C4 Picasso 2? Pentru aceasta, într-un prim pas, vom vedea de ce este fundamental să schimbați plăcuțele de frână ale mașinii dvs., într-un al doilea pas, vom vedea care este tehnica de schimbare a plăcuțelor de frână ale Citroen C4 Picasso 2, și pentru a termina, care este prețul acestei piese.

Din ce motiv schimb plăcuțele de frână de la Citroen C4 Picasso 2 al meu?

Înainte să vedem cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale, vom începe conținutul nostru prin a vă detalia care este rolul plăcuțelor de frână și când ar trebui înlocuite.

Funcția plăcuțelor de frână la Citroen C4 Picasso 2

Plăcuțele de frână ale unui automobil au o sarcină imperativă în manevrarea corectă a Citroen C4 Picasso 2. În realitate, acestea sunt cele care vă vor asigura capacitatea de frânare. Ele sunt o formă de perechi de tampoane metalice care va ciupi discurile de frână atunci când apăsați pedala de frână încetiniți și opriți-vă Citroen C4 Picasso 2. Aceste piese sunt consumabile si constau intr-un invelis ce se va uza cu timpul si folosirea, de unde interesul schimbarii lor ocazional pentru a pastra o franare optima.

Când să schimbi plăcuțele de frână de pe Citroen C4 Picasso 2?

Și acum vă vom explica cum să știi dacă trebuie să schimbi plăcuțele de frână ale Citroen C4 Picasso 2. Rețineți că, în funcție de utilizarea mașinii pe care o aveți (oraș sau autostradă de exemplu), uzura plăcuțelor de frână nu va fi deloc aceeași. În realitate, dacă folosiți frânele frecvent, durata de viață a acestora va fi fără îndoială redusă. Considerăm că, în general, plăcuțele de frână ale unui automobil au o longevitate de aproximativ 10,000 până la 30,000 de kilometri. Cu toate acestea, există anumite simptome care ar trebui să vă avertizeze cu privire la uzura plăcuțelor de frână ale mașinii:

 • Un scârțâit.
 • Distanță de frânare mai mare.
 • Vibrația pedalei de frână: Dacă acesta este cazul dvs., dar plăcuțele dvs. de frână sunt în stare bună, citiți conținutul nostru despre vibrația frânei pe Citroen C4 Picasso 2, pentru a descoperi cauza problemei dvs.
 • O pedală de frână prea tare sau prea moale…
Weiterlesen:
Cum schimb becul de ceață pe Citroen C4 Aircross meu?

Dacă aveți oricare dintre aceste semnale, nu ezitați să verificați singur starea plăcuțelor de frână, fie scăpând de roțile din față și examinând starea acestora, fie mergând direct într-o zonă de service.

Cum schimb plăcuțele de frână ale mele Citroen C4 Picasso 2?

Vom trece acum la secțiunea pe care vă concentrați cel mai mult, cum să schimbi plăcuțele de frână de la Citroen C4 Picasso 2?. Mai jos în pagină vom explica pașii simpli de care trebuie să te ții pentru a schimba corect plăcuțele de frână ale mașinii tale:

 • Cumpărați plăcuțe de frână adaptate pentru Citroen C4 Picasso 2 dvs., pentru a face acest lucru, utilizați înmatricularea mașinii pentru a fi siguri de potrivirea cu automobilul dvs. atunci când comandați pe un site specializat sau într-un magazin.
 • Puneți mașina pe suporturi (fiind precaut să blocați frâna de mână și să cuplați o treaptă de viteză și să deblocați șuruburile roților asupra cărora doriți să acționați înainte de a ridica mașina).
 • Scoateți roțile în cauză.
 • Înainte de a scăpa de clema de la etriere, gândește-te să folosești o șurubelniță plată pentru a manevra între plăcuță și disc pentru a împinge total pistonul etrierelor tale, altfel nu vei putea pune noile plăcuțe de frână.
 • În mod obișnuit, datorită unui vârf Torx mare, veți avea 2 șuruburi de scos pentru a putea schimba plăcuțele de frână ale mașinii dumneavoastră și, astfel, puteți scoate etrierele de frână din ea.
 • Odată ce scoateți clema de pe etriere, veți putea să scoateți cu seninătate cele două plăcuțe vechi și să le înlocuiți cu plăcuțe de frână noi-nouțe.
 • Asigurați-vă că acestea sunt în poziția ideală înainte de a reinstala etrierele de frână pe Citroen C4 Picasso 2.
 • Nu uitați să blocați complet roțile pe sol, altfel transmisia dumneavoastră va fi deteriorată.
 • Pentru a termina, gândește-te plăcuțele de frână au nevoie de o perioadă de rodare de 500 până la 1000 km, așa că va trebui să conduceți cu mare atenție primii 100 km și să aveți grijă până ajungeți la 500 km.
Weiterlesen:
Scurgerea injectorului pe Citroen C4 Cactus meu, ce să fac?

.

Gata, acum știi cum să schimbi plăcuțele de frână la mașina ta.

Care este prețul plăcuțelor de frână pentru un Citroen C4 Picasso 2?

În sfârșit, ultima secțiune a conținutului nostru despre procedura de schimbare a plăcuțelor de frână ale Citroen C4 Picasso 2. Este doar pentru a vă face o idee despre prețul plăcuțelor de frână ale mașinii dumneavoastră. În funcție de finisajul mașinii tale (sport sau nu), plăcuțele vor fi diferite și de aceea și prețul va varia, pe de altă parte, de cele mai multe ori va fi nevoie de între 20 și 40 € pentru un set de 4 plăcuțe de frână la un anumit site online precum Oscaro, gasesti aici intreaga lor oferta de placute de frana pentru masina ta. Beneficiul acestui tip de site este alegerea, prețul și serviciul post-vânzare pe care îl obțineți. În cele din urmă, dacă mergi la un centru auto sau magazine specializate, ar trebui să poți obține setul de tampoane între 30 și 60 de euro.

Dacă aveți nevoie de mai multe ghiduri despre Citroen C4 Picasso 2, accesați categoria noastră Citroen C4 Picasso 2.

Legătura cu publicația principală