Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum schimb plăcuțele de frână ale mele Citroen C4 Cactus?

Mașinile moderne au nevoie întotdeauna de mai multă întreținere, cu toate acestea, există unele mai mult sau mai puțin cruciale. În conținutul acestui articol, ne vom concentra asupra unui act de întreținere care este necesar pentru a vă asigura securitatea la volanul mașinii dumneavoastră. În realitate, vă vom explica cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale într-un Citroen C4 Cactus? Pentru aceasta, într-un prim pas, vom afla de ce este crucial să înlocuiți plăcuțele de frână ale mașinii dvs., într-o a doua secțiune, vom afla care este procesul de înlocuire a plăcuțelor de frână ale Citroen C4 Cactus?, și pentru a termina, care este prețul acestei piese.

Din ce motiv schimb plăcuțele de frână de la Citroen C4 Cactus al meu?

Înainte să aflăm cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale, vom începe articolul nostru prin a vă descrie care este sarcina plăcuțelor de frână și când ar trebui schimbate.

Rolul plăcuțelor de frână pe Citroen C4 Cactus

Plăcuțele de frână ale unui autovehicul au o funcție crucială în manipularea corectă a Citroen C4 Cactus. În realitate, ei sunt cei care vor asigura performanta de franare. Sunt un fel de perechi de tampoane metalice care va ciupi discurile de frână atunci când apăsați pedala de frână încetiniți și opriți-vă Citroen C4 Cactus. Aceste piese sunt consumabile și constau într-o căptușeală care se va uza cu timpul și utilizarea, de unde interesul înlocuirii lor în mod regulat pentru a păstra cea mai bună frânare.

Când să schimbi plăcuțele de frână de la Citroen C4 Cactus?

Și acum vă vom lămuri cum să știi dacă trebuie să schimbi plăcuțele de frână ale Citroen C4 Cactus. Rețineți că în funcție de utilizarea mașinii pe care o aveți (oraș sau autostradă de exemplu), uzura plăcuțelor de frână nu va fi deloc aceeași. În realitate, dacă folosiți frânele frecvent, durata de viață a acestora va fi cu siguranță redusă. Considerăm că, în majoritatea cazurilor, plăcuțele de frână ale unui autovehicul au o durată de viață de aproximativ 10,000 până la 30,000 de kilometri. Cu toate acestea, există simptome specificate care ar trebui să vă avertizeze asupra uzurii plăcuțelor de frână ale mașinii dvs.:

 • Un scârțâit.
 • Distanță de frânare mai mare.
 • Vibrația pedalei de frână: Dacă acesta este cazul tău, dar plăcuțele tale de frână sunt în stare bună, răsfoiește articolul nostru despre vibrația frânei pe Citroen C4 Cactus, pentru a descoperi originea problemei tale.
 • O pedală de frână prea tare sau prea moale…
Weiterlesen:
Cum scot janta pe Citroen C4?

Dacă aveți oricare dintre aceste semnale, nu ezitați să verificați singur starea plăcuțelor de frână, fie demontând roțile din față și examinând starea acestora, fie mergând direct la un mecanic.

Cum schimb plăcuțele de frână ale Citroen C4 Cactus meu?

Vom trece acum la partea de care ești cel mai intrigat, cum să înlocuiți plăcuțele de frână de la Citroen C4 Cactus?. Mai jos vom descrie pașii simpli de urmat pentru a schimba eficient plăcuțele de frână ale mașinii tale:

 • Cumpărați plăcuțe de frână adaptate pentru Citroen C4 Cactus dvs., pentru a realiza acest lucru folosiți înmatricularea mașinii dvs. pentru a fi sigur de compatibilitatea cu autovehiculul dvs. atunci când comandați pe un site specializat sau într-un magazin.
 • Puneți mașina pe suporturi (fiind precaut să blocați frâna de mână și să cuplați o treaptă de viteză și să deblocați șuruburile roților asupra cărora doriți să acționați înainte de a ridica mașina).
 • Scoateți roțile în cauză.
 • Înainte de a scoate clema din etriere, gândiți-vă să folosiți o șurubelniță plată pentru a manevra între plăcuță și disc pentru a împinge în întregime pistonul etrierelor dvs., altfel nu veți putea pune noile plăcuțe de frână.
 • În general, datorită unui vârf Torx mare, vei avea 2 șuruburi de îndepărtat pentru a putea înlocui plăcuțele de frână ale mașinii tale și astfel poți scoate etrierele de frână din ea.
 • Odată ce scoateți clema din etriere, veți putea să scoateți senin cele două plăcuțe vechi și să le schimbați cu noile plăcuțe de frână.
 • Asigurați-vă că sunt în locul corect înainte de a reinstala etrierele de frână pe Citroen C4 Cactus.
 • Asigurați-vă că ați terminat blocarea roților pe sol, altfel transmisia va fi deteriorată.
 • Pentru a termina, tine cont de asta plăcuțele de frână au nevoie de o perioadă de rodare de 500 până la 1000 km, așa că va trebui să conduceți cu mare atenție primii 100 km și să fiți precaut până ajungeți la 500 km.
Weiterlesen:
Când să schimbi discurile de frână Citroen C4 Aircross?

.

Gata, acum știi cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale.

Care este prețul plăcuțelor de frână pentru un Citroen C4 Cactus?

În sfârșit, ultima parte a articolului nostru despre procesul de înlocuire a plăcuțelor de frână ale Citroen C4 Cactus. Este doar pentru a vă face o idee despre prețul plăcuțelor de frână ale mașinii dvs. În funcție de finisajul mașinii tale (sport sau nu), plăcuțele vor fi diferite și, prin urmare, și prețul va fluctua, cu toate acestea, în general va fi nevoie de între 20 și 40 € pentru un set de 4 plăcuțe de frână la un anumit site online precum Oscaro, gasesti aici intreaga lor oferta de placute de frana pentru masina ta. Beneficiul acestui tip de site este alegerea, prețul și serviciul post-vânzare pe care îl obțineți. În cele din urmă, dacă mergi la un mecanic sau la magazine specializate, ar trebui să poți obține setul de tampoane între 30 și 60 de euro.

Dacă mai aveți întrebări despre Citroen C4 Cactus, nu ezitați să consultați categoria noastră Citroen C4 Cactus.

Legătura cu publicația principală