Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum schimb plăcuțele de frână ale Fiat-ului meu 500 X?

Mașinile moderne au nevoie întotdeauna de mai mult service, cu toate acestea, există unele mai mult sau mai puțin imperative. În conținutul acestui articol, vom analiza un act de service care este vital pentru a vă asigura siguranța la volanul mașinii dumneavoastră. Într-adevăr, o să vă explicăm cum să înlocuiți plăcuțele de frână ale mașinii dvs. într-un Fiat 500 X? Pentru aceasta, într-un prim pas, vom descoperi de ce este imperativ să înlocuiți plăcuțele de frână ale mașinii dvs., într-o a doua etapă, vom descoperi care este metoda de a înlocui plăcuțele de frână ale Fiat 500 X?și, în final, care este prețul acestei componente.

De ce să schimb plăcuțele de frână de la Fiat-ul meu 500 X?

Înainte să descoperim cum să înlocuiți plăcuțele de frână ale mașinii dvs, vom începe pagina noastră de conținut prin a vă detalia care este scopul plăcuțelor de frână și când ar trebui înlocuite.

Rolul plăcuțelor de frână pe Fiat 500 X

Plăcuțele de frână ale unei mașini au un rol esențial în manevrarea corectă a Fiat-ului dumneavoastră 500 X. Într-adevăr, ele sunt cele care vă vor asigura capacitatea de frânare. Ele sunt o formă de perechi de tampoane metalice care va ciupi discurile de frână atunci când apăsați pedala de frână încetiniți și opriți-vă Fiat-ul 500 X. Aceste piese sunt consumabile și constau într-o căptușeală care se va uza cu timpul și utilizarea, de unde și interesul înlocuirii lor în mod regulat pentru a menține o frânare optimă.

Weiterlesen:
Cum schimb becul semnalizatorului din față pe Fiat 500 meu?

Când să înlocuiți plăcuțele de frână ale lui Fiat 500 X?

Și acum vă vom explica cum să știi dacă trebuie să înlocuiești plăcuțele de frână ale Fiat-ului tău 500 X. Rețineți că, în funcție de angajarea pe care o aveți cu mașina dvs. (oraș sau autostradă de exemplu), uzura plăcuțelor de frână nu va fi deloc aceeași. Într-adevăr, dacă folosiți frânele foarte des, durata de viață a acestora va fi evident redusă. Considerăm că, în majoritatea cazurilor, plăcuțele de frână ale unei mașini au o longevitate de aproximativ 10,000 până la 30,000 de kilometri. Cu toate acestea, există câteva semne care ar trebui să vă avertizeze cu privire la uzura plăcuțelor de frână ale mașinii:

 • Un scârțâit.
 • Distanță de frânare mai mare.
 • Vibrația pedalei de frână: Dacă acesta este cazul dvs., dar plăcuțele dvs. de frână sunt în stare bună, verificați pagina noastră de conținut despre vibrația frânei pe Fiat 500 X, pentru a localiza originea problemei dvs.
 • O pedală de frână prea tare sau prea moale…

Dacă aveți oricare dintre aceste semne, nu fi reticent să verificați singur starea plăcuțelor de frână, fie scoțând roțile din față și examinând starea acestora, fie mergând direct la un garaj.

Cum să înlocuiesc plăcuțele de frână ale Fiat-ului meu 500 X?

Vom avansa acum la secțiunea de care ești cel mai intrigat, cum să înlocuiți plăcuțele de frână de la Fiat 500 X?. Mai jos vom descrie pașii simpli de urmat pentru a înlocui corect plăcuțele de frână ale mașinii tale:

 • Achiziționați plăcuțe de frână adaptate Fiat-ului dumneavoastră 500 X, pentru a realiza acest lucru, utilizați înmatricularea mașinii dumneavoastră pentru a fi sigur de compatibilitatea cu mașina dumneavoastră atunci când comandați pe un site specializat sau într-un magazin.
 • Puneți-vă mașina pe suporturi (aveți grijă să blocați frâna de mână și să cuplați o treaptă de viteză și să deblocați șuruburile roților asupra cărora doriți să acționați înainte de a ridica mașina).
 • Scoateți roțile în cauză.
 • Înainte de a scoate clema din etriere, gândiți-vă să folosiți o șurubelniță plată pentru a manevra între plăcuță și disc pentru a retrage complet pistonul etrierelor dvs., altfel nu veți putea pune noile plăcuțe de frână.
 • În general, datorită unui vârf Torx mare, vei avea 2 șuruburi de scos pentru a putea înlocui plăcuțele de frână ale mașinii tale și, astfel, poți scoate etrierele de frână de pe ea.
 • Odată ce scoateți clema de pe etriere, veți putea să scoateți senin cele două plăcuțe vechi și să le schimbați cu plăcuțele de frână nou-nouțe.
 • Asigurați-vă că sunt în locul perfect înainte de a reinstala etrierele de frână pe Fiat 500 X.
 • Nu uitați să blocați complet roțile pe sol, altfel transmisia dumneavoastră va fi deteriorată.
 • Pentru a termina, gândește-te plăcuțele de frână au nevoie de o perioadă de rodare de 500 până la 1000 km, asa ca va trebui sa conduci foarte constiincios primii 100km si sa ai grija pana ajungi la 500km.
Weiterlesen:
De ce ușa mea de combustibil este blocată pe Fiat 500 X?

.

Gata, acum știi cum să schimbi plăcuțele de frână ale mașinii tale.

Care este prețul plăcuțelor de frână pentru un Fiat 500 X?

În sfârșit, ultima secțiune a paginii noastre de conținut despre operațiunea de înlocuire a plăcuțelor de frână ale Fiat 500 X. Este doar pentru a vă face o idee despre prețul plăcuțelor de frână ale mașinii dumneavoastră. În funcție de finisajul mașinii tale (sport sau nu), plăcuțele vor fi diferite și, prin urmare, și prețul va fluctua, totuși, în general va fi nevoie de între 20 și 40 € pentru un set de 4 plăcuțe de frână la un anumit site online precum Oscaro, gasesti aici intreaga lor oferta de placute de frana pentru masina ta. Beneficiul acestui tip de site este alegerea, prețul și serviciul post-vânzare pe care îl obțineți. În cele din urmă, dacă mergi la un atelier sau magazine specializate, ar trebui să poți obține setul de tampoane între 30 și 60 de euro.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Fiat 500 X, nu ezitați să consultați categoria noastră Fiat 500 X.

Legătura cu publicația principală