Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă pe Volkswagen Up!?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să aibă grijă de vehiculele lor singuri. Acest lucru are ca rezultat economii considerabile de costuri, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multe servicii de rutină și sunt alcătuite din tot mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care afectează tot mai mult Volkswagen Up! proprietarii este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze de eșapament negre. În acest articol ne vom uita cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Up!? . În primul rând, vă vom explica cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și valoarea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de masă de aer al unui Volkswagen Up! .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volkswagen Up!

.

Așa că începem articolul nostru cu funcționarea și rolul Volkswagen Up! debitmetru.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Volkswagen Up!

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată nu cu mult timp în urmă și echipată în principal pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este important ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer adăugat în motor pentru a modifica actiunile pieselor complementare de admisie precum injectia sau supapa EGR, daca ai probleme cu supapa EGR de pe Volkswagen Up!, nu te gandi de doua ori sa consulti articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer pe Volkswagen Up!

Acum, vom verifica cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al Volkswagen Up! , trebuie să vă dați seama deja cum funcționează pentru a efectua corect această acțiune de serviciu de rutină.

Weiterlesen:
Cum se citește codul de eroare la Volkswagen Up! ?

Senzorul debitului de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a colecta statistici privind admisia de aer a autovehiculului dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, acesta trebuie montat imediat după admisia de aer a Volkswagen Up!, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transfera statisticile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Volkswagen Up!?

Senzorul debitului de aer al masei Volkswagen Up! poate avea complicații și asta vom încerca să descoperim și să descoperim cu ce complicații te poți confrunta!

Complicații ale senzorului de debit de aer în masă Volkswagen Up!

Iată care sunt diferitele complicații ale senzorului de debit de aer al Volkswagen Up! poate declanșa:

  • consum mai mare de combustibil: deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai semnificativ de combustibil cauzat de un debit slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de aceeași problemă, această lipsă de aer poate declanșa o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea automobilului: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații tradiționale legate de un debitmetru murdar va fi că Volkswagen Up! va avea mai multe dificultăți la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volkswagen Up!?

După ce trecem peste operațiunea și preocupările pe care le poate declanșa debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații, descriindu-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Up! . Trebuie să știți că această procedură este destul de simplu de efectuat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o tehnică bună pentru a evita o călătorie la mecanic și o factură abruptă. Descoperiți mai jos diferiții pași de urmat pentru a efectua acest act de service de rutină:

  • Dupa ce am avut a localizat senzorul de debit de aer al Volkswagen Up! , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, vei putea continua cu pasul curățarea senzorului de debit de aer de masă al Volkswagen Up! . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta datele corect, tocmai în acest sens va perturba funcționarea unității motorului Volkswagen Up!. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate substanțele sale impure pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, în orice alt caz, senzorul de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Daca iti este prea frica sa nu-l deteriorezi, poti la fel de bine sa le cureti cu un lichid de frana sub forma de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum se curăță farurile la Volkswagen Up!?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Up! , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Volkswagen Up!, aruncați o privire la Volkswagen Up! categorie.

Ссылка на основную публикацию