Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă pe Volkswagen Touran?

Din ce în ce mai mulți proprietari de mașini încearcă să-și întrețină singuri mașinile. Acest lucru duce la economii substanțiale, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care au ca rezultat noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Volkswagen Touran este un debitmetru de aer înfundat, care se va termina cu o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi vom examina cum să curățați senzorul de masă de aer al Volkswagen Touran? . În primul rând, vă vom explica cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Volkswagen Touran .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volkswagen Touran

.

Așa că începem articolul nostru cu funcționarea și scopul debitmetrului tău Volkswagen Touran.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Volkswagen Touran

Senzorul de debit de aer în masă este o componentă care a fost creată nu cu mult timp în urmă și furnizată special pe modelele diesel. Într-adevăr, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și este atât de important ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a modifica comportamentul pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volkswagen Touran, nu vă gândiți de două ori să consultați articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer la Volkswagen Touran

Acum, vom examina cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al Volkswagen Touran , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează pentru a realiza corect această acțiune de serviciu de rutină.

Weiterlesen:
Ezitare în timpul accelerației Volkswagen Touran 3

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special acolo pentru a colecta informații despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, acesta trebuie montat imediat după admisia de aer a Volkswagen Touran, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transfera informațiile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Volkswagen Touran?

Senzorul de masă de aer al Volkswagen Touran poate avea complicații și asta vom încerca să aflăm și să ne dăm seama cu ce complicații ați putea avea probleme!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volkswagen Touran

Iată diferitele complicații pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al Volkswagen Touran:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va aduce în mod necesar un consum excesiv de combustibil cauzat de un debit slab de aer…
  • Pierderea de putere: Legat de o problemă similară, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea vehiculului: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice asociate cu un debitmetru murdar va fi că Volkswagen Touran va avea mai multe dificultăți la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volkswagen Touran?

După ce examinăm funcționarea și complicațiile pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații explicându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Touran . Trebuie să știți că acest proces este destul de ușor de efectuat și nu veți avea nevoie de expertiză mecanică avansată pentru a le face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la mecanic și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a efectua acest act de service de rutină:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul de masă de aer al Volkswagen Touran , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a trece la pas curățarea senzorului de masă de aer al Volkswagen Touran . Acest senzor se va murdari, pe măsură ce trece timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele în mod corespunzător, tocmai în acest sens va perturbă funcționarea unității motorului Volkswagen Touran. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate impuritățile sale pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, în orice alt caz senzorul dvs. de debit de masă de aer va fi deteriorat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă ți-e prea frică să-l distrugi, le poți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cum repar scurgerea de ulei pe Volkswagen Touran 2?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Touran , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Volkswagen Touran, aruncați o privire la categoria Volkswagen Touran.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector