Azcar.ro

Atelier auto
1 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă pe Volkswagen Polo 8?

Din ce în ce mai mulți proprietari de mașini încearcă să-și întrețină singuri vehiculele. Acest lucru duce la economii substanțiale deoarece mașinile contemporane necesită din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre complicațiile care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Volkswagen Polo 8 este un debitmetru de aer înfundat, care se va termina cu o pierdere de putere și gaze de eșapament negre. Astăzi vom arunca o privire cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Polo 8? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și utilitatea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi important să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Volkswagen Polo 8 .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volkswagen Polo 8

.

Așa că începem articolul nostru cu procesul și intenția debitmetrului dumneavoastră Volkswagen Polo 8.

Scopul senzorului de debit de aer în masă pe Volkswagen Polo 8

Senzorul debitului de aer în masă este o piesă care a fost creată destul de recent și furnizată special pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este important ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer adăugat în motor pentru a schimba acțiunile pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volkswagen Polo 8, nu vă gândiți de două ori să consultați articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de masă de aer pe Volkswagen Polo 8

Acum, ne vom uita la cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Volkswagen Polo 8 , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează pentru a realiza acest serviciu de rutină cu acuratețe.

Weiterlesen:
Miros urât în ​​aparatul de aer condiționat Volkswagen Polo 6

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special acolo pentru a obține date despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Volkswagen Polo 8, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transfera datele la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Volkswagen Polo 8?

Senzorul de masă de aer al Volkswagen Polo 8 poate avea complicații și asta vom încerca să aflăm și să ne dăm seama cu ce complicații ați putea avea probleme!

Complicații ale senzorului de masă de aer Volkswagen Polo 8

Iată diferitele complicații pe care le poate genera senzorul de debit de aer al Volkswagen Polo 8:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar se va termina de fapt cu un consum excesiv de combustibil cauzat de un debit slab de aer…
  • Pierderea de putere: Legat de aceeași problemă, această lipsă de aer poate genera o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele complicații clasice asociate cu un debitmetru murdar va fi că Volkswagen Polo 8 va avea mai multe probleme la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volkswagen Polo 8?

După ce revizuim funcționarea și problemele pe care le poate genera debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste complicații explicându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Polo 8 . Trebuie să știți că acest proces este destul de simplu de efectuat și nu veți avea nevoie de expertiză mecanică avansată pentru a le face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la atelier și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de service de rutină:

  • Dupa ce am avut bazat pe senzorul de debit de aer masic al Volkswagen Polo 8 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați cu delicatețe, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată demontat, veți avea capacitatea de a continua cu pasul curățarea senzorului de masă de aer al Volkswagen Polo 8 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele cu acuratețe, tocmai în acest sens va perturba. funcționarea motorului Volkswagen Polo 8. Scopul acestei curățări va fi eliminarea tuturor particulelor dăunătoare pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați secțiunea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, în caz contrar senzorul de debit de aer în masă va fi deteriorat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, puteți la fel de bine să le curățați cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Cel mai bun ulei de motor pentru Volkswagen Polo 8

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer de masă al Volkswagen Polo 8 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Volkswagen Polo 8, accesați categoria noastră Volkswagen Polo 8.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector