Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă pe Kia Soul?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri vehiculele. Acest lucru are ca rezultat economii semnificative deoarece mașinile moderne presupun din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre problemele care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Kia Soul este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi vom examina cum să curățați senzorul de debit de aer al Kia Soul? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce ar putea fi important să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Kia Soul .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Kia Soul

.

Așa că începem conținutul nostru cu funcționarea și scopul debitmetrului dvs. Kia Soul.

Intenția senzorului de debit de aer în masă de pe Kia Soul

Senzorul debitului masic de aer este o componentă care a fost dezvoltată destul de recent și echipată în principal pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a adapta comportamentul pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Kia Soul dvs., nu ezitați să solicitați sfaturi din conținutul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă pe Kia Soul

Acum, ne vom uita la cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al Kia Soul , trebuie să înțelegeți deja cum funcționează pentru a realiza corect acest act de întreținere.

Weiterlesen:
Cum se transformă un Kia Soul cu 2 locuri într-un cu 5 locuri?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, acolo în principal pentru a obține statistici privind admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Kia Soul, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transmite statisticile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Kia Soul?

Senzorul de debit de aer al masei Kia Soul poate avea probleme și asta vom încerca să aflăm și să ne dăm seama cu ce probleme s-ar putea să vă confruntați!

Probleme la senzorul debitului de aer Kia Soul

Iată diferitele probleme pe care le poate provoca senzorul de aer al Kia Soul:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce neapărat la un consum mai semnificativ de combustibil cauzat de fluxul slab de aer…
  • Pierderea de putere: asociată cu o problemă similară, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea automobilului: În cele din urmă, una dintre ultimele probleme clasice legate de un debitmetru murdar va fi că Kia Soul va avea mai multe dificultăți la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul de debit de aer în masă de la o Kia Soul?

După ce trecem peste operațiunea și complicațiile pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să remediam aceste probleme, descriindu-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al Kia Soul . Trebuie să știți că această procedură este destul de simplu de executat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a o face singur, o tehnică bună pentru a evita o călătorie în garaj și o factură abruptă. Descoperiți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a executa acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul de debit de aer al Kia Soul , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să detașați ștecherul electric deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea posibilitatea de a continua cu pasul curățarea senzorului de debit de aer în masă al Kia Soul . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele în mod corespunzător, tocmai în acest sens va deranja. funcționarea motorului Kia Soul dumneavoastră. Intenția acestei curățări va fi de a elimina toate impuritățile sale pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte atenție, în orice alt caz senzorul dvs. de debit de masă de aer va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Daca iti este prea frica sa nu-l deteriorezi, poti la fel de bine sa le cureti cu un lichid de frana sub forma de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Lumina cheie de pe Kia Soul rămâne aprinsă

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al Kia Soul , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Kia Soul, nu ezitați să consultați categoria noastră Kia Soul.

Legătura cu publicația principală