Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă de pe Volvo V60?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri vehiculele. Acest lucru duce la economii substanțiale deoarece mașinile contemporane implică din ce în ce mai multă întreținere și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre problemele care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Volvo V60 este un debitmetru de aer înfundat, care va aduce o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. Astăzi o să ne uităm la cum să curățați senzorul de debit de masă de aer al Volvo V60? . În primul rând, vom descrie cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și valoarea acestuia, în al doilea rând, de ce poate fi relevant să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Volvo V60 .

Utilitatea și acțiunea debitmetrului masic de aer al unui Volvo V60

.

Așa că începem conținutul nostru cu procedura și punctul debitmetrului dumneavoastră Volvo V60.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Volvo V60

Senzorul debitului masic de aer este o componentă care a fost creată destul de recent și echipată special pe modelele diesel. Evident, la motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, în consecință, este necesar ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer injectat în motor pentru a schimba comportamentul pieselor de admisie complementare, cum ar fi injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volvo V60 dvs., nu ezitați să consultați conținutul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă la Volvo V60

Acum, ne vom uita la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Volvo V60 , trebuie să aflați deja cum funcționează pentru a efectua această acțiune de întreținere cu acuratețe.

Weiterlesen:
Cum schimb plăcuțele de frână de la Volvo V60 meu?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special pentru a colecta informații despre admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie să fie configurat imediat după admisia de aer a Volvo V60, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă echipată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transmite informațiile către ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Volvo V60?

Senzorul de masă de aer al Volvo V60 dumneavoastră poate avea probleme și asta vom încerca să descoperim și să descoperim cu ce probleme vă puteți confrunta!

Probleme la senzorul de masă de aer Volvo V60

Iată diferitele probleme pe care le poate provoca senzorul de debit de aer al Volvo V60 dvs.:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce în mod necesar la un consum mai mare de combustibil din cauza fluxului slab de aer…
  • Pierderea de putere: asociată cu aceeași problemă, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele probleme clasice asociate cu un debitmetru murdar va fi că Volvo V60 dumneavoastră va avea mai multe probleme la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volvo V60?

După ce examinăm funcționarea și complicațiile pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste probleme explicându-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo V60 . Trebuie să știți că acest proces este destul de ușor de realizat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a-l face singur, o modalitate bună de a evita o călătorie la atelier și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de care trebuie să respectați pentru a efectua acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a localizat senzorul de debit de aer al Volvo V60 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, veți avea capacitatea de a continua cu pasul curățarea senzorului de masă de aer al Volvo V60 . Acest senzor se va murdari, pe măsură ce trece timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele cu acuratețe, tocmai în acest sens va perturbă funcționarea unității motorului Volvo V60. Scopul acestei curățări va fi să-și scoată toate impuritățile pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va elimina cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, în orice alt caz, senzorul de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă ți-e prea frică să-l distrugi, le poți curăța și cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Unde este demarorul la Volvo V60?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo V60 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Volvo V60, aruncați o privire la categoria Volvo V60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector