Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă de pe Volvo V50?

Din ce în ce mai mulți proprietari de mașini încearcă să-și întrețină singuri mașinile. Acest lucru are drept rezultat economii semnificative de costuri, deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai mult service de rutină și sunt alcătuite din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre problemele care afectează din ce în ce mai mulți proprietari de Volvo V50 este un debitmetru de aer înfundat, ceea ce va duce la o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol vom arunca o privire cum să curățați senzorul de debit de masă de aer al Volvo V50? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce ar putea fi important să curățați acest senzor și în sfârșit, cum să curățați senzorul de debit de aer al unui Volvo V50 .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Volvo V50

.

Așa că începem articolul nostru cu procesul și scopul debitmetrului dumneavoastră Volvo V50.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Volvo V50

Senzorul de debit de aer în masă este o piesă care a fost dezvoltată destul de recent și furnizată special pe modelele diesel. Într-adevăr, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este important ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a modifica acțiunile pieselor de admisie complementare, cum ar fi injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Volvo V50 dvs., nu vă gândiți de două ori să cereți sfaturi din articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă la Volvo V50

Acum, vom examina cum funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de masă de aer al Volvo V50 , trebuie să aflați deja cum funcționează pentru a efectua corect această acțiune de serviciu de rutină.

Weiterlesen:
GPS Volvo V50 nu funcționează Volvo V50

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special pentru a obține statistici privind admisia de aer a mașinii dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Volvo V50, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va revizui aerul din admisie și va transfera statisticile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de debit de aer în masă al unui Volvo V50?

Senzorul de masă de aer al Volvo V50 poate avea probleme și asta vom încerca să aflăm și să înțelegem cu ce probleme ați putea să vă confruntați!

Probleme la senzorul de masă de aer Volvo V50

Iată diferitele probleme pe care le poate cauza senzorul de debit de aer al Volvo V50 dvs.:

  • consum mai mare de combustibil: Deoarece un debitmetru murdar va duce de fapt la un consum mai mare de combustibil cauzat de un flux slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de o problemă similară, această lipsă de aer poate provoca o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea vehiculului: în cele din urmă, una dintre ultimele probleme tradiționale asociate cu un debitmetru murdar va fi că Volvo V50 dumneavoastră va avea mai multe probleme la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Volvo V50?

După ce ne uităm la funcționarea și complicațiile pe care le poate provoca debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste probleme, descriindu-ți cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo V50 . Ar trebui să știți că acest proces este de fapt destul de simplu de realizat și nu veți avea nevoie de abilități mecanice avansate pentru a-l face singur, o metodă bună de a evita o călătorie în garaj și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a realiza acest act de serviciu de rutină:

  • Dupa ce am avut a găsit senzorul de debit de aer al Volvo V50 , va trebui să-l demontați. Pentru a face acest lucru, acționați delicat, dar va trebui doar să îl dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată dezasamblat, vei putea continua cu pasul curățarea senzorului de masă de aer al Volvo V50 . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai putea colecta corect date, tocmai în acest sens va afecta funcționarea unității de motor a Volvo V50 dumneavoastră. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate substanțele sale impure pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, în orice alt caz, senzorul de debit de aer în masă va fi deteriorat permanent. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați delicat cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Daca iti este prea frica sa nu-l deteriorezi, poti la fel de bine sa le cureti cu un lichid de frana sub forma de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Când să schimbi filtrul de particule la Volvo V50?

Acum știi cum să curățați senzorul de debit de aer al Volvo V50 , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul unității dvs. de motor.

Pentru a descoperi mai multe sfaturi despre Volvo V50, aruncați o privire la categoria Volvo V50.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector