Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum să curățați senzorul de debit de aer în masă de pe Jeep Grand Cherokee?

Din ce în ce mai mulți șoferi încearcă să-și întrețină singuri mașinile. Acest lucru are ca rezultat economii semnificative de costuri deoarece mașinile moderne necesită din ce în ce mai multă întreținere și sunt formate din din ce în ce mai multe componente tehnice care duc la noi defecțiuni sau inconveniente. Una dintre problemele care deranjează din ce în ce mai mulți proprietari de Jeep Grand Cherokee este un debitmetru de aer înfundat, care va aduce o pierdere de putere și gaze negre de eșapament. În acest articol vom verifica cum să curățați senzorul de debit de aer al Jeep Grand Cherokee? . În primul rând, vă vom învăța cum funcționează senzorul de flux de aer în masă și avantajele acestuia, în al doilea rând, de ce ar putea fi relevant să curățați acest senzor , și, în sfârșit, cum să curățați senzorul de masă de aer al unui Jeep Grand Cherokee .

Utilitatea și funcționarea debitmetrului masic de aer al unui Jeep Grand Cherokee

.

Așa că începem articolul nostru cu procesul și punctul debitmetrului dumneavoastră Jeep Grand Cherokee.

Scopul senzorului de debit de aer în masă de pe Jeep Grand Cherokee

Senzorul de debit de aer în masă este o componentă care a fost dezvoltată de fapt destul de recent și furnizată special pe modelele diesel. De fapt, cu motoarele cu injecție, admisia de combustibil și aer a devenit foarte precisă și, prin urmare, este important ca ECU să cunoașteți volumul exact de aer încărcat în motor pentru a modifica comportamentul pieselor de admisie complementare precum injecția sau supapa EGR, dacă aveți probleme cu supapa EGR de pe Jeep Grand Cherokee dumneavoastră, nu ezitați să consultați articolul nostru pe acest subiect.

Funcționarea senzorului de debit de aer în masă pe Jeep Grand Cherokee

Acum, vom arunca o privire la modul în care funcționează, înainte de a încerca curățați senzorul de debit de aer al Jeep Grand Cherokee , trebuie să aflați deja cum funcționează pentru a face acest act de întreținere în mod corespunzător.

Weiterlesen:
Cum să resetați senzorul de presiune în anvelope Jeep Grand Cherokee?

Senzorul de debit de aer în masă este, prin urmare, special pentru a obține statistici privind admisia de aer a autovehiculului dumneavoastră. Pentru a realiza acest lucru, trebuie instalat imediat după admisia de aer a Jeepului Grand Cherokee, adică imediat după filtrul de aer. Este un conductă furnizată cu senzor care va analiza aerul din admisie și va transmite statisticile la ECU-ul mașinii tale.

De ce să curățați senzorul de masă de aer al unui Jeep Grand Cherokee?

Senzorul de debit de aer al Jeepului dvs. Grand Cherokee poate avea probleme și asta vom încerca să vedem și să înțelegem cu ce probleme vă puteți confrunta!

Probleme la senzorul de masă de aer Jeep Grand Cherokee

Iată diferitele probleme pe care le poate declanșa senzorul de debit de aer al Jeepului Grand Cherokee:

  • consum mai mare de combustibil: deoarece un debitmetru murdar se va termina neapărat cu un consum mai mare de combustibil din cauza fluxului slab de aer…
  • Pierderea de putere: legată de aceeași problemă, această lipsă de aer poate declanșa o pierdere de putere a motorului dumneavoastră.
  • Dificultăți la pornirea mașinii: În cele din urmă, una dintre ultimele probleme tradiționale legate de un debitmetru murdar va fi că Jeep Grand Cherokee va avea mai multe dificultăți la pornirea vehiculului.

Cum curăț senzorul debitului de aer de la un Jeep Grand Cherokee?

După ce examinăm funcționarea și complicațiile pe care le poate declanșa debitmetrul, vom analiza cum să rezolvăm aceste probleme arătându-ți cum să curățați senzorul de masă de aer al Jeepului Grand Cherokee . Trebuie să știți că această operațiune este de fapt destul de simplu de efectuat și nu veți avea nevoie de expertiză mecanică avansată pentru a o face singur, o metodă bună de a evita o călătorie la garaj și o factură abruptă. Vedeți mai jos diferiții pași de urmat pentru a efectua acest act de întreținere:

  • Dupa ce am avut a localizat senzorul de debit de aer al Jeep Grand Cherokee , va trebui să-l demontați. Pentru a realiza acest lucru, acționați ușor, dar va trebui doar să-l dezasamblați de ambele părți ale conductei de aer și să deconectați ștecherul electric de deasupra acestuia.
  • Odată desfășurat, veți avea capacitatea de a trece la pas curățarea senzorului de debit de aer în masă al Jeepului Grand Cherokee . Acest senzor se va murdari, cu timpul, iar cele două „filamente” ale sale care vor oferi computerului dumneavoastră informații despre calitatea și temperatura aerului nu vor mai avea capacitatea de a colecta datele în mod corespunzător, tocmai în acest sens va perturba. funcționarea motorului Jeepului dvs. Grand Cherokee. Scopul acestei curățări va fi de a elimina toate impuritățile sale pentru a-i permite să funcționeze din nou eficient.
  • Lăsa înmuiați partea inferioară a senzorului de debit de aer în masă (nu partea dopului) în acetonă sau alt solvent timp de câteva minute , care va îndepărta cea mai mare parte a murdăriei

    .

  • Acum vom trece la curățarea foarte delicată a filamentelor debitmetrului. Trebuie să fii foarte Atenție, altfel senzorul de debit de aer în masă va fi stricat definitiv. Cu ajutorul unei perii fine și a unui solvent, curățați ușor cele două filamente ale senzorului de debit de aer în masă . Dacă vă este prea frică să nu-i faceți rău, puteți la fel de bine să le curățați cu un lichid de frână sub formă de aerosol prin pulverizarea jetului pe aceste filamente.
Weiterlesen:
Motorul se scutură pe Jeep Grand Cherokee, ce să faci?

Acum știi cum să curățați senzorul de masă de aer al Jeepului Grand Cherokee , ar trebui să simțiți o diferență vizibilă în comportamentul motorului dvs.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Jeep Grand Cherokee, accesați categoria noastră Jeep Grand Cherokee.

Legătura cu publicația principală