Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum repar scurgerea de ulei pe Citroen Xsara mea?

A avea o mașină este esențială, avem nevoie de ea în general pentru a ajunge la serviciu și pentru multe dintre călătoriile noastre zilnice. Această parte esențială a bugetului nostru anual ne provoacă în mod regulat surprize, a fi conștienți de scurgerile de ulei pe mașina dvs. este una dintre ele… De fapt, o scurgere de ulei este rareori inofensivă și poate duce rapid la spargerea motorului dvs. dacă nu discernați aceasta. Dacă ești conștient de scurgeri de ulei pe Citroen Xsara dvs, ati ajuns la pagina potrivita, in primul rand va vom ajuta sa gasiti cauza scurgerii de ulei si, in al doilea rand, va vom ajuta sa o remediati, daca este posibil.

Identificarea originii scurgerii de ulei pe Citroen Xsara dvs

Daca gasesti scurgeri de lichid de sub Citroen Xsara, prima acțiune pe care trebuie să o luați este să vă verificați toate nivelurile (direcție asistată, ulei de motor, lichid de frână, lichid de răcire) pentru a vedea dacă vreunul dintre ele poate fi recunoscut imediat ca originea scurgerii. Pentru a limita riscurile, este neapărat necesar verificați-vă nivelurile la fiecare 2 săptămâni pentru a evita orice risc de spargere a motorului.

În situația noastră, ne vom concentra doar pe circumstanțele în care identificați scurgeri de ulei de la Citroen Xsara dvs., în ceea ce privește uleiul de motor, lichidul va fi destul de vâscos și în nuanțe de maro până la negru și dacă este ulei de cutie de viteze, va fi mai degrabă în tonuri de chihlimbar și va avea un miros puternic neplăcut.

Weiterlesen:
Geam blocat pe Citroen Xsara, ce pot face?

De fapt, nu este ușor să găsești cauza uleiului care se scurge pe un Citroen Xsara din cauza spațiului din blocul motor, chiar și așa, iată instrucțiunile de care trebuie să te ții pentru a găsi sursa uleiului:

  • Descoperiți punctul în care cade uleiul, zona din care se revarsă pe pământ…
  • Mergeți înapoi pe calea uleiului care picură până la sursa sa, dacă pata este prea importantă, nu vă gândiți de două ori să curățați blocul motor și să conduceți pentru a fi capabil să îl urmăriți fără dificultate.
  • Pentru a vă ajuta, iată o listă a pieselor care provoacă în cea mai mare parte scurgerea uleiului dintr-o mașină: dopul de golire și etanșarea acestuia; una dintre garniturile dvs. de carter; comutatorul de presiune al uleiului; filtrul de ulei; dopul de scurgere al transmisiei; inelele de etanșare a transmisiei.

Dacă este posibil, reparați piesa care a cauzat scurgerea uleiului pe Citroen Xsara dvs.

Acum că ați găsit cauza scurgerii uleiului, este timpul să treceți la treabă. Desigur, pentru o perioadă, veți putea adăuga mai mult ulei pentru a umple nivelul, în funcție de gravitatea acestuia, dar rețineți că acesta nu este un remediu durabil și că scurgerea s-ar putea agrava în orice moment. Vă vom prezenta reparațiile pe care credem că le puteți încerca singur, cu anumite cunoștințe, instrumente și în funcție de accesibilitatea pe care o veți avea la motorul dumneavoastră. Indiferent de motiv, ar trebui să știi asta după repararea unei scurgeri de ulei la un Citroen Xsara, va trebui să schimbați uleiul de motor sau cutie de viteze.

Weiterlesen:
Cum schimb plăcuțele de frână la Citroen Xsara meu?

Scurgeri de ulei din dopul de golire și etanșarea acestuia pe Citroen Xsara

În această situație, strategia este foarte simplă, trebuie doar să ridicați Citroen Xsara, atunci când este posibil perfect orizontal, să vă scoateți dopul de scurgere, să vă goliți uleiul de motor, să schimbați garnitura de scurgere, să strângeți dopul la cuplul potrivit și să verificați fierbinte. motor pentru a vă asigura că scurgerea a fost reparată.

Scurge ulei din filtrul de ulei al Citroenului meu Xsara

În cazul în care Scurgerea de ulei vine de la filtrul dvs. de ulei, va trebui doar să-l schimbați. Pentru a realiza acest lucru, luați o cheie pentru filtru, scoateți filtrul vechi, asigurându-vă că garnitura nu se lipește de motor, setați noul filtru și strângeți-l moderat. Același test, verifică la cald dacă se scurge ulei din Citroen Xsara.

Scurge ulei de la presostatul Citroenului meu Xsara

În concluzie, dacă comutatorul tău de presiune este motivul scurgerii tale pe Citroen Xsara, poți, determinat de ușurința de acces, să-l atingi și să-l schimbi rapid. Pentru a realiza acest lucru, puneți o tavă de scurgere sub piesă, deconectați cablul electric, scoateți piesa, repoziționați rapid presostatul de schimb, curățați ansamblul și faceți o verificare la cald pentru a verifica dacă nu mai aveți scurgeri de ulei din Citroen Xsara dvs. .

Pentru orice alt tip de scurgere, vă sugerăm să mergeți la tehnicianul dumneavoastră auto deoarece reparația necesită prea multă expertiză și unelte pentru a fi efectuate cu seninătate singur.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Citroen Xsara, aruncați o privire la categoria Citroen Xsara.

Legătura cu publicația principală