Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum pornesc aerul condiționat pe un volvo v90?

Cel mai probabil este cald, tocmai ți-ai achiziționat un vehicul nou și vrei să folosești una dintre opțiunile foarte utile ale volvo v90, aer condiționat!

La majoritatea vehiculelor, pornirea aerului condiționat nu este o sarcină complicată, dar în acest articol vom verifica acest proces, care, deși obișnuit, poate fi puțin complicat pentru începători. Deci vom descoperi cum pornesc aerul condiționat la un volvo v90? Mai întâi, vom descoperi cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe volvo v90 și, în cele din urmă, vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat la volvo v90?

Aerul condiționat al volvo v90 funcționează într-un mod foarte comparabil cu cel al frigiderului de familie, de fapt, funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care, în funcție de starea sa (lichid sau gaz) va elibera rece. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele părți care vă vor asigura că aerul condiționat al volvo v90 funcționează corect:

 • Compresorul: Este elementul principal al sistemului dumneavoastră de aer condiționat, controlează presiunea din circuitul dumneavoastră și va gestiona circulația fluidelor în circuit.
 • Condensatorul: această bobină mică are ca obiectiv principal, ca un radiator, să permită gazului să scadă în temperatură și să revină la starea lichidă (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de incalzire va supune lichidul sub presiune la o temperatura ridicata care il va face sa se transforme in gaz si in timpul acestei tranzitii va produce frig care va fi trimis in habitaclu de catre evaporator.
Weiterlesen:
Cum reglezi farurile de ceață la volvo v90?

De fapt, acest sistem functioneaza in circuit inchis, iar prin producerea variatiilor de temperatura si presiune, gazul frigorific va fi lasat sa se transforme in stare, rezultand producerea de caldura sau frig. Tu acum știți cum funcționează aerul condiționat al volvo v90.

Cum pornești aerul condiționat pe volvo v90?

Acum să trecem la partea care te interesează cel mai mult, cum pornesc aerul condiționat pe volvo v90? Deși această manipulare nu este atât de dificilă pentru mulți dintre voi, ar fi păcat să nu profitați din plin de ea pentru că nu știți cum să o porniți.

Porniți manual aerul condiționat pe volvo v90

Există două tipuri de aer condiționat pe volvo v90, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai răspândit dintre cele două, aer condiționat manual, această formă de aer condiționat pe volvo v90 este ceea ce am putea. apelați la nivelul de intrare. Într-adevăr, nu vă va oferi acces la o mulțime de opțiuni, dar veți avea deja posibilitatea de a reîmprospăta aerul din interiorul mașinii. Puteți selecta doar intensitatea ventilației și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al volvo v90, va trebui să porniți butonul A/C al volvo v90, apoi să setați ventilația și temperatura volvo v90.

Porniți controlul automat al climei la un volvo v90

Pentru a termina, vom descoperi cum se pornește aerul condiționat automat pe volvo v90. Deși tehnica este foarte identică cu cea a aerului condiționat manual, există câteva posibilități suplimentare care vă vor permite să beneficiați de aer răcoritor cu mult mai mult confort. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să selectați temperatura pe care doriți să o aveți în cabină, iar sistemul se va autoregla pentru a o atinge. În plus față de controlul automat al climei, aveți adesea posibilitatea de a utiliza opțiunea „Bi-Zone”, care vă oferă șansele de a alege diferite temperaturi în funcție de zonele volvo v90. Pentru a porni aerul condiționat automat pe volvo v90, va trebui doar să porniți butonul A/C al sistemului de ventilație, apoi să selectați temperatura pe care doriți să o atingeți și să lăsați aerul condiționat pe volvo v90.

Weiterlesen:
Unde este siguranța radioului auto la volvo v90?

Câteva recomandări despre cum să utilizați aerul condiționat al volvo v90

Pentru a termina, ultima parte a conținutului nostru, acum că știți cum să activați aerul condiționat pe volvo v90 dvs., vă vom oferi câteva sfaturi practice pentru a optimiza utilizarea aerului condiționat și a-l păstra:

  • Când intrați în volvo v90 care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile în timp ce faceți acest lucru, deoarece aerul condiționat scapă de excesul de aer cald înainte de a le închide din nou pentru a lăsa aerul condiționat să funcționeze.
  • Iarna, puteți folosi aparatul de aer condiționat pentru a îndepărta ceața de pe gresie, datorită dezumidificatorului său de aer, acesta va fi mai util decât sistemul dvs. de încălzire.
  • Opriți aerul condiționat la volvo v90 cu 5 minute înainte de a opri motorul, pentru a menține compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umezeală în habitaclu. În cazul în care ați găsit mirosuri neplăcute provenind de la aerul condiționat din volvo v90, nu ezitați să citiți conținutul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți în mod regulat aerul condiționat al volvo v90, chiar și iarna, pentru ca acesta să funcționeze eficient.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. În plus, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre volvo v90, accesați categoria noastră volvo v90.

Ссылка на основную публикацию