Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum pornesc aerul condiționat pe un Lexus RX?

Probabil că afară este cald, tocmai ați achiziționat un vehicul nou și doriți să utilizați una dintre cele mai valoroase caracteristici ale Lexus RX, aerul condiționat!

La majoritatea autovehiculelor, pornirea aerului condiționat nu este un lucru dificil de efectuat, dar în acest articol vom analiza această acțiune, care, deși de bază, poate fi puțin complexă pentru începători. Deci vom vedea cum pornesc aerul condiționat pe un Lexus RX? Mai întâi, vom vedea cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe Lexus RX și pentru a încheia vă vom oferi câteva sugestii despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat pe Lexus RX?

Aerul condiționat al Lexus RX funcționează într-un mod foarte asemănător cu cel al frigiderului de familie, adevărul este că funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care, în funcție de starea sa (lichid sau gaz) va emite frig. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele elemente care se vor asigura că aerul condiționat al Lexus RX funcționează corect:

 • Compresorul: Este componenta cheie a unității dumneavoastră de aer condiționat, gestionează presiunea din circuitul dumneavoastră și va controla circulația fluidelor în circuit.
 • Condensatorul: această bobină mică are ca scop principal, ca un radiator, să permită gazului să scadă în temperatură și să revină la starea lichidă (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de încălzire va supune fluidul sub presiune la o temperatură ridicată care îl va face să se transforme în gaz și în timpul acestei tranziții va crea frig care va fi livrat în habitaclu de către evaporator.
Weiterlesen:
Cum schimb becul luminii pentru faza scurtă de pe Lexus RX meu?

De fapt, această unitate funcționează în circuit închis, iar prin producerea variațiilor de temperatură și presiune, gazul frigorific va fi lăsat să își schimbe starea, determinând producerea de căldură sau frig. Tu acum știți cum funcționează aerul condiționat al Lexus RX.

Cum porniți aerul condiționat pe Lexus RX?

Acum să trecem la secțiunea care vă interesează cel mai mult, cum pornesc aerul condiționat pe Lexus RX? Deși această sarcină nu este atât de dificilă pentru mulți dintre voi, ar fi păcat să nu profitați la maximum de ea pentru că nu știți cum să o activați.

Porniți manual aerul condiționat pe Lexus RX

Există două tipuri de aer condiționat pe Lexus RX, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai răspândit dintre cele două, aer condiționat manual, acest tip de aer condiționat pe Lexus RX este ceea ce am putea. numiți nivelul de bază. Într-adevăr, nu vă va oferi acces la o mulțime de configurații, dar veți avea deja ocazia să răciți aerul din interiorul mașinii. Puteți alege doar intensitatea ventilației și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al Lexus RX, va trebui să porniți butonul A/C al Lexus RX, apoi să setați ventilația și temperatura Lexus RX.

Activați controlul automat al climei pe un Lexus RX

În sfârșit, vom afla cum să porniți aerul condiționat automat pe Lexus RX. Deși metoda este foarte identică cu aerul condiționat manual, există câteva posibilități suplimentare care vă vor permite să vă bucurați de aer răcoritor cu un plus de confort. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să alegeți temperatura pe care doriți să o aveți în cabină, iar sistemul se va autoregla pentru a o atinge. În plus, la controlul automat al climatizării, de multe ori aveți posibilitatea de a utiliza opțiunea „Bi-Zone”, care vă oferă posibilitatea de a alege diferite temperaturi în funcție de zonele Lexus RX dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat automat pe Lexus RX, va trebui doar să porniți butonul A/C al unității de ventilație, apoi să alegeți temperatura pe care doriți să o atingeți și să lăsați aer condiționat pe Lexus RX.

Weiterlesen:
Unde este siguranța de pornire Lexus RX?

Câteva sfaturi despre cum să utilizați aerul condiționat al Lexus RX

În sfârșit, ultima secțiune a conținutului articolului nostru, acum că ați învățat cum să activați aerul condiționat pe Lexus RX dvs., vom vedea câteva sugestii practice pentru a îmbunătăți utilizarea aerului condiționat și a-l păstra:

  • Când intrați în Lexus RX care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile simultan, pentru ca aerul condiționat să scape de excesul de aer cald înainte de a le închide din nou pentru a permite aerul condiționat să funcționeze.
  • In lunile de iarna, poti folosi aparatul tau de aer conditionat pentru a indeparta ceata de pe gresie, datorita dezumidificatorului de aer, acesta va fi mai util decat sistemul tau de incalzire.
  • Opriți aerul condiționat la Lexus RX cu 5 minute înainte de a opri motorul pentru a menține compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umiditate în habitaclu. În cazul în care ați observat mirosuri neplăcute provenind de la aerul condiționat din Lexus RX, nu ezitați să răsfoiți articolul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți des aerul condiționat al Lexus RX, chiar și iarna, pentru a-l menține în funcțiune eficientă.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. De asemenea, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Lexus RX, nu ezitați să consultați categoria noastră Lexus RX.

Legătura cu publicația principală