Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum pornesc aerul condiționat la un Volvo Xc40?

Poate că afară este cald, tocmai ți-ai achiziționat o mașină nouă și dorești să folosești una dintre cele mai la îndemână opțiuni ale Volvo Xc40, aer condiționat!

La majoritatea mașinilor, pornirea aerului condiționat nu este un lucru greu de realizat, dar pe această pagină vom analiza această acțiune, care, deși foarte ușoară, poate fi puțin complexă pentru începători. Deci vom descoperi cum pornesc aerul condiționat la un Volvo Xc40? Mai întâi, vom descoperi cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe Volvo Xc40 și, în cele din urmă, vă vom oferi câteva sugestii despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat la Volvo Xc40?

Aerul condiționat al Volvo Xc40 dvs. funcționează într-un mod foarte identic cu cel al frigiderului dvs., de fapt, funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care, în funcție de starea sa (lichid sau gaz) va elibera rece. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele elemente care se vor asigura că aerul condiționat al Volvo Xc40 dumneavoastră funcționează corect:

 • Compresorul: Este elementul cheie al unității dumneavoastră de aer condiționat, controlează presiunea din circuitul dumneavoastră și va gestiona circulația fluidelor în circuit.
 • Condensatorul: aceasta mica serpentina are ca scop, asemanator unui radiator, sa permita gazului sa scada in temperatura si sa revina in stare lichida (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de incalzire va supune fluidul sub presiune la o temperatura ridicata care il va face sa se transforme in gaz si in timpul acestei tranzitii va produce frig care va fi livrat in habitaclu de catre evaporator.
Weiterlesen:
Unde găsiți siguranța pentru aer condiționat la Volvo Xc40?

De fapt, această unitate funcționează în circuit închis, iar prin crearea variațiilor de temperatură și presiune, gazul frigorific va fi lăsat să își schimbe starea, ducând la producerea de căldură sau frig. Tu acum știți cum funcționează aerul condiționat al Volvo Xc40.

Cum porniți aerul condiționat pe Volvo Xc40?

Acum să trecem la partea care te interesează cel mai mult, cum pornesc aerul condiționat pe Volvo Xc40? Deși această manipulare este mai ușoară decât credeți pentru mulți dintre voi, ar fi păcat să nu profitați de ea pentru că nu știți cum să o porniți.

Porniți manual aerul condiționat pe Volvo Xc40

Există două tipuri de aer condiționat pe Volvo Xc40, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai răspândit dintre cele două, aer condiționat manual, acest tip de aer condiționat pe Volvo Xc40 este ceea ce am putea. numiți nivelul de bază. Într-adevăr, nu vă va oferi acces la multe comenzi, dar veți avea deja posibilitatea de a răci aerul din interiorul mașinii. Puteți alege doar puterea de ventilație și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al Volvo Xc40, va trebui să porniți butonul A/C al Volvo Xc40, apoi să setați ventilația și temperatura Volvo Xc40.

Activați controlul automat al climatizării la un Volvo Xc40

În sfârșit, vom descoperi cum să porniți aerul condiționat automat pe Volvo Xc40. Deși metodologia este foarte echivalentă cu aerul condiționat manual, există câteva opțiuni suplimentare care vă vor permite să beneficiați de aer rece cu un plus de confort. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să alegeți temperatura pe care doriți să o aveți în cabină și sistemul se va autoregla pentru a o atinge. Pe lângă climatizarea automată, aveți frecvent opțiunea de a utiliza opțiunea „Bi-Zone”, care vă oferă posibilitatea de a selecta diferite temperaturi în funcție de zonele Volvo Xc40 dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat automat pe Volvo Xc40, va trebui doar să porniți butonul A/C al unității de ventilație, apoi să alegeți temperatura pe care doriți să o atingeți și să lăsați aer condiționat pe Volvo Xc40.

Weiterlesen:
Becul de ulei Volvo Xc40 care rămâne aprins

Câteva recomandări despre cum să utilizați aerul condiționat al Volvo Xc40

Pentru a încheia, ultima parte a documentului nostru, acum că știți cum să activați aerul condiționat pe Volvo Xc40 dvs., vă vom oferi câteva sugestii practice pentru a îmbunătăți utilizarea aerului condiționat și a-l păstra:

  • Când intrați în Volvo Xc40 care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile în același timp cu aerul condiționat pentru a elimina excesul de aer cald înainte de a le închide din nou pentru a lăsa aerul condiționat să funcționeze.
  • Iarna, poți folosi aparatul tău de aer condiționat pentru a îndepărta ceața de pe gresie, datorită dezumidificatorului său de aer, acesta va fi mai util decât sistemul tău de încălzire.
  • Opriți aerul condiționat la Volvo Xc40 cu 5 minute înainte de a opri motorul pentru a menține compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umiditate în habitaclu. În cazul în care ați găsit mirosuri neplăcute provenind de la aerul condiționat din Volvo Xc40 dvs., nu ezitați să consultați articolul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți în mod regulat aerul condiționat al Volvo Xc40, chiar și iarna, pentru a-l menține să funcționeze eficient.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. De asemenea, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Volvo Xc40, aruncați o privire la categoria Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию