Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Cum pornesc aerul condiționat la o Mazda CX 30?

Cu siguranță este vară, tocmai ți-ai achiziționat un autovehicul nou și dorești să folosești una dintre cele mai utile capabilități ale Mazda CX 30, aer condiționat!

La majoritatea vehiculelor, pornirea aerului condiționat nu este un lucru dificil de realizat, dar astăzi vom arunca o privire asupra acestui proces, care, deși este foarte ușor, poate fi puțin complex pentru începători. Deci vom afla cum se pornește aerul condiționat la o Mazda CX 30? În primul rând, vom afla cum funcționează, apoi cum să porniți aerul condiționat pe Mazda CX 30 și pentru a încheia vă vom oferi câteva sugestii despre cum să îl utilizați.

Cum funcționează aerul condiționat la Mazda CX 30?

Aerul condiționat al Mazda CX 30 funcționează într-un mod foarte comparabil cu cel al frigiderului dvs., de fapt, funcționează cu un compresor și sistem de gaz frigorific care, după starea sa (lichid sau gaz) va emite frig. Acest sistem funcționează într-un circuit închis. Iată principalele elemente care se vor asigura că aerul condiționat al Mazda CX 30 funcționează eficient:

 • Compresorul: Este partea principală a sistemului dumneavoastră de aer condiționat, controlează presiunea din circuitul dumneavoastră și va gestiona circulația fluidelor în circuit.
 • Condensatorul: această bobină mică are ca obiectiv, ca un radiator, să permită gazului să scadă în temperatură și să revină la starea lichidă (55 de grade).
 • Suflanta de aer si vaporizatorul: Suflanta de încălzire va supune fluidul sub presiune la o temperatură ridicată care îl va face să se transforme direct în gaz și în timpul acestei tranziții va produce frig care va fi livrat în habitaclu de către evaporator.
Weiterlesen:
Câți kilometri cu combustibil redus cu Mazda CX 30?

De fapt, acest sistem funcționează în circuit închis, iar prin crearea variațiilor de temperatură și presiune, gazul frigorific va fi lăsat să își modifice starea, rezultând producerea de căldură sau frig. Tu acum știți cum funcționează aerul condiționat al Mazda CX 30.

Cum porniți aerul condiționat pe Mazda CX 30?

Acum să trecem la secțiunea care vă interesează cel mai mult, cum pornesc aerul condiționat pe Mazda CX 30? Deși această sarcină este mai ușoară decât credeți pentru mulți dintre voi, ar fi păcat să nu profitați din plin de ea pentru că nu știți cum să o porniți.

Porniți manual aerul condiționat pe Mazda CX 30

Există două tipuri de aer condiționat pe Mazda CX 30, aer condiționat manual și aer condiționat automat, vom începe cu cel mai răspândit dintre cele două, aer condiționat manual, această versiune a aerului condiționat de pe Mazda CX 30 este ceea ce l-am putea numi pe cel ieftin. Într-adevăr, nu vă va oferi acces la multe comenzi, dar veți avea deja posibilitatea de a răci aerul din interiorul mașinii. Puteți alege doar intensitatea ventilației și temperatura aerului pe care îl sufla sistemul dumneavoastră. Pentru a porni aerul condiționat al Mazda CX 30, va trebui să porniți butonul A/C al Mazda CX 30, apoi să setați ventilația și temperatura Mazda CX 30.

Porniți controlul automat al climatizării la un Mazda CX 30

În sfârșit, vom descoperi cum să porniți aerul condiționat automat pe Mazda CX 30. Deși metodologia este foarte echivalentă cu aerul condiționat manual, există câteva posibilități suplimentare care vă vor permite să vă bucurați de aer rece cu și mai mult confort. Spre deosebire de aerul condiționat manual, aerul condiționat automat vă permite să alegeți temperatura pe care doriți să o aveți în cabină, iar sistemul se va autoregla pentru a o atinge. Pe lângă controlul automat al climatizării, în multe cazuri aveți opțiunea de a utiliza funcția „Bi-Zone”, care vă oferă posibilitatea de a alege diferite temperaturi în funcție de zonele Mazda CX 30. Pentru a porni automata aer condiționat pe Mazda CX 30, va trebui pur și simplu să porniți butonul A/C al sistemului de ventilație, apoi să alegeți temperatura pe care doriți să o atingeți și să lăsați aer condiționat pe Mazda CX 30.

Weiterlesen:
Lumina ABS rămâne pe Mazda CX 30, ce să faci?

Câteva sfaturi despre cum să utilizați aerul condiționat al Mazda CX 30

În sfârșit, ultima secțiune a paginii noastre de conținut, acum că știți cum să activați aerul condiționat pe Mazda CX 30 dvs., vom vedea câteva sugestii practice pentru a optimiza utilizarea aerului condiționat și a-l întreține:

  • Când ajungeți în Mazda CX 30 care a fost lăsat la soare, deschideți mai întâi geamurile în același timp cu aerul condiționat pentru a evacua excesul de aer cald înainte de a le închide din nou pentru a lăsa aerul condiționat să funcționeze.
  • În lunile reci, puteți folosi aparatul de aer condiționat pentru a îndepărta ceața de pe gresie, datorită dezumidificatorului său de aer, acesta va fi mai util decât sistemul dumneavoastră de încălzire.
  • Opriți aerul condiționat în Mazda CX 30 cu 5 minute înainte de a opri motorul pentru a păstra compresorul de aer condiționat și pentru a evita mirosurile de umiditate în habitaclu. În cazul în care ați observat mirosuri neplăcute cauzate de aerul condiționat din Mazda CX 30, nu ezitați să citiți documentul nostru pe acest subiect

.

 • Porniți des aerul condiționat al Mazda CX 30, și iarna, pentru a-l menține în funcțiune.
 • Nu setați aerul condiționat la o temperatură prea diferită de temperatura exterioară, altfel vă puteți îmbolnăvi. De asemenea, nu proiectați fluxul de aer direct pe față, ci mai degrabă pe brațe sau pe piept.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Mazda CX 30, accesați categoria noastră Mazda CX 30.

Legătura cu publicația principală