Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ce cauzează supraîncălzirea mea Opel Corsa?

Una dintre cele mai iritante preocupări care pot apărea pe un Opel Corsa este să urmăriți creșterea indicatorului de temperatură. De fapt, un gabarit care se ridică peste 90/100° este, în general, un indiciu că Opelul tău Corsa se încălzește. Dacă vă aflați în această circumstanță, ați luat decizia bună de a verifica acest link, deoarece vă vom face mai ușor să aflați sursa și să înțelegeți inducerea. Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom verifica cauzele supraîncălzirii motorului și riscurile pe care le expuneți și, în al doilea rând, ce soluții aveți la dispoziție pentru a elimina acest fenomen.

De ce se supraîncălzește Opelul Corsa? Care sunt riscurile?

Un Opel Corsa care se încălzește este un semn al unei probleme majore. Nu trebuie să vă gândiți că vă veți descurca mai târziu pentru că, dacă o faceți, riscați să deteriorați ireversibil motorul mașinii dvs. De fapt, dacă Opelul Corsa se încălzește și continui să conduci, riști pur și simplu să spargi motorul mașinii tale. Un motor cu ardere internă funcționează prin ardere, care declanșează căldură. Această căldură trebuie reglată deoarece poate deteriora piesele motorului. Dacă vedeți fum alb care începe să iasă la suprafață din motor și suferiți o pierdere de putere, Opel Corsa se încălzește și vă deteriorați motorul, trebuie să vă opriți.

Care sunt cauzele unei încălziri Opel Corsa?

 • O scurgere în sistemul de răcire

  Dacă rămâneți frecvent fără lichid de răcire și umpleți regulat sistemul, este posibil să aveți o scurgere, așa că verificați dacă există scurgeri. De asemenea, este posibil ca garnitura de chiulasă să fie defectă, caz în care ar trebui să detectați „maioneză” în zona capacului uleiului de motor.

 • Un caloristat mort

  Sarcina acestei piese este să porniți răcirea motorului numai atunci când motorul este la temperatura optimă, dacă este deteriorat, lichidul de răcire nu va ajunge niciodată la motor și Opel Corsa dumneavoastră se va încălzi. Verificați starea acestuia.

 • Un radiator blocat

  Deși această circumstanță este mai puțin obișnuită, dacă radiatorul tău este foarte murdar sau înfundat cu impurități, aripioarele sale de răcire nu își vor mai îndeplini rolul și în zilele caniculare Opel Corsa s-ar putea supraîncălzi.

 • Un ventilator care nu mai funcționează

  Amintiți-vă să examinați starea și funcționarea ventilatorului dvs., în plus, la aerul produs de viteza Opel Corsa, acesta are un rol important în răcirea motorului dvs. atunci când trebuie să fie releul atunci când conduceți mai încet. În cazul unei avarii și al călătoriei cu viteză mică, mașina dumneavoastră se va încălzi inevitabil.

 • O pompă de apă deteriorată

  Pentru a termina, este posibil ca pompa de apă să fie la sfârșitul duratei sale de viață. De fapt, sarcina acestuia este să curgă lichidul de răcire pe tot circuitul, în caz de defecțiune, acest proces se oprește și Opel Corsa se încălzește. Acest lucru poate fi cauzat de o centură defectă care a afectat pompa dumneavoastră. Dacă acesta este cazul tău, mergi în zona garajului tău.

Cum pot rezolva problema încălzirii Opel Corsa?

Pe lângă faptul că ai verificat toate piesele auto care ar putea cauza încălzirea ta Opel Corsa, va trebui să iei deciziile corecte pentru a limita riscurile în cazul în care mașina ta se încălzește și nu ai altă soluție decât să mergi acasă, sau să mergi la tehnicianul tău auto.

Aici sunt câteva sfaturi dacă mașina ta se supraîncălzi:

 • Reduceți turația motorului, dar nu și viteza:

  Reducerea turației motorului vă va permite să limitați căldura produsă de motor. Cu toate acestea, încercați să rămâneți în treapta a 5-a la 70/80 km/h pentru a avea un flux natural mare de aer pentru a limita încălzirea Opelului dumneavoastră Corsa.

 • Opriți motorul Opel Corsa dacă depășiți 100°:

  Nu vă grăbiți, într-o circumstanță de supraîncălzire, este mai bine să faceți pauze și să lăsați motorul să se răcească decât să-l împingeți și să riscați să vă spargeți.

 • Porniți încălzitorul:

  Pornirea încălzitorului vă va permite să scăpați de o parte din căldura din blocul motor, este un răspuns util. Și dimpotrivă, opriți aparatul de aer condiționat care produce căldură.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Opel Corsa, aruncați o privire la categoria Opel Corsa.

Weiterlesen:
De ce Opelul Corsa meu miroase a plastic ars?
Legătura cu publicația principală