Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ce cauzează supraîncălzirea mea Ford B-max?

Una dintre cele mai deranjante probleme care pot apărea la un Ford B-max este să observați creșterea indicatorului de temperatură. De fapt, un gabarit care se ridică peste 90/100° este de obicei un indiciu că Ford B-max dumneavoastră se încălzește. Dacă vă aflați în această circumstanță, ați făcut alegerea bună să consultați acest link, deoarece vă vom ajuta să localizați cauza și să înțelegeți declanșatorul. Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vom analiza cauzele supraîncălzirii motorului și consecințele pe care le executați și, în continuare, ce posibilități aveți la dispoziție pentru a elimina acest fenomen.

De ce se supraîncălzi Ford B-max? Care sunt riscurile?

Un Ford B-max care se încălzește este un simptom al unei probleme semnificative. Nu ar trebui să crezi că te vei descurca mai târziu pentru că, dacă o faci, riști să strici ireversibil motorul mașinii tale. De fapt, dacă Ford B-max se încălzește și continui să conduci, riști doar să spargi motorul mașinii tale. Un motor cu ardere internă funcționează prin ardere, care declanșează căldură. Această căldură trebuie redusă la minimum deoarece poate afecta piesele motorului. Dacă vedeți fum alb care începe să iasă la suprafață din motor și întâmpinați o pierdere de putere, Ford B-max se încălzește și vă deteriorați motorul, trebuie să vă opriți.

Care sunt cauzele încălzirii Ford B-max?

 • O scurgere în sistemul de răcire

  Dacă rămâneți fără lichid de răcire în mod regulat și umpleți sistemul în mod regulat, este posibil să aveți o scurgere, așa că verificați-vă sistemul pentru scurgeri. De asemenea, este posibil ca garnitura de chiulasă să fie defectă, în acest caz ar trebui să identificați „maioneză” în zona capacului uleiului de motor.

 • Un caloristat mort

  Sarcina acestei piese este de a porni răcirea motorului numai atunci când motorul este la temperatura optimă, dacă este stricat, lichidul de răcire nu va ajunge niciodată la motor și Ford B-max se va încălzi. Verificați starea acestuia.

 • Un radiator blocat

  Chiar dacă acest scenariu este mai rar, dacă radiatorul tău este foarte murdar sau înfundat cu impurități, aripioarele sale de răcire nu își vor mai finaliza activitatea și în zilele călduroase Ford B-max s-ar putea supraîncălzi.

 • Un ventilator care nu mai funcționează

  Nu uitați să verificați starea și performanța ventilatorului dvs., pe lângă aerul produs de turația Ford B-max, acesta are un rol important în răcirea motorului dvs. atunci când trebuie să fie releul atunci când conduceți mai încet. În cazul unei avarii și a călătoriei cu viteză mică, mașina dumneavoastră se va încălzi inevitabil.

 • O pompă de apă deteriorată

  În concluzie, este posibil ca pompa ta de apă să fie la sfârșitul duratei de viață. De fapt, rolul său este să circule lichidul de răcire pe tot circuitul, în cazul în care există o problemă, această acțiune se oprește și Ford B-max se încălzește. Acest lucru ar putea fi din cauza unei curele defectuoase care v-a deteriorat pompa. Dacă acesta este cazul tău, mergi la garaj.

Cum pot rezolva problemele legate de încălzirea unui Ford B-max?

În plus, după ce ai verificat toate piesele auto care ar putea cauza încălzirea ta Ford B-max, va trebui să iei rezoluțiile potrivite pentru a limita riscurile în cazul în care automobilul tău se încinge și nu ai altă soluție decât să mergi acasă. , sau pentru a merge la mecanicul dvs. auto.

Aici sunt câteva sfaturi dacă mașina ta se supraîncălzi:

 • Reduceți turația motorului, dar nu și viteza:

  Reducerea turației motorului vă va permite să limitați căldura degajată de motor. Pe de altă parte, încercați să rămâneți în treapta a 5-a la 70/80 km/h pentru a avea un flux natural mare de aer pentru a controla încălzirea Ford B-max.

 • Opriți motorul Ford B-max dacă treceți peste 100°:

  Nu te grăbi, într-o împrejurare de supraîncălzire, este mai bine să faci pauze și să lași motorul să se răcească decât să-l împingi și să riști să se spargă.

 • Porniți încălzitorul:

  Pornirea încălzitorului vă va permite să scăpați de o parte din căldura din blocul motor, este un remediu util. Și invers, opriți aparatul de aer condiționat care generează căldură.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Ford B-max, aruncați o privire la categoria Ford B-max.

Weiterlesen:
Cum să tractați Ford B-max?
Legătura cu publicația principală