Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Ce cauzează supraîncălzirea mea Citroen C4 Picasso?

Una dintre cele mai iritante preocupări care pot apărea pe un Citroen C4 Picasso este să-i observăm creșterea indicatorului de temperatură. În realitate, un gabarit care se ridică peste 90/100° este de obicei un simptom care Citroen C4 Picasso se încălzește. Dacă vă aflați în acest caz, ați făcut bine să vizitați acest link de site, deoarece vă vom facilita identificarea cauzei și înțelegerea inducerii. Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom analiza explicațiile pentru supraîncălzirea motorului și riscurile pe care le expuneți și, în continuare, ce soluții aveți la dispoziție pentru a opri acest fenomen.

De ce se supraîncălzește Citroen C4 Picasso? Care sunt riscurile?

Un Citroen C4 Picasso care se încălzește este un indicator al unei probleme grave. Nu trebuie să vă gândiți că vă veți descurca în viitor pentru că, dacă o faceți, riscați să deteriorați ireversibil motorul mașinii dvs. De fapt, dacă Citroen C4 Picasso se încălzește și continui să conduci, riști doar să spargi motorul mașinii tale. Un motor cu ardere internă funcționează prin ardere, care declanșează căldură. Această căldură trebuie controlată deoarece poate dăuna pieselor motorului. Dacă vedeți că începe să iasă fum alb din motor și întâmpinați o pierdere de putere, Citroen C4 Picasso se încălzește și vă deteriorați motorul, trebuie să vă opriți.

Care sunt cauzele unei încălziri Citroen C4 Picasso?

 • O scurgere în sistemul de răcire

  Dacă rămâneți fără lichid de răcire în mod repetat și umpleți sistemul în mod regulat, este posibil să aveți o scurgere, așa că verificați-vă sistemul pentru scurgeri. De asemenea, este de imaginat că garnitura de chiulasă este defectă, în acest caz ar trebui să detectați „maioneză” în zona capacului uleiului de motor.

 • Un caloristat mort

  Sarcina acestei componente este să pornească răcirea motorului doar atunci când motorul este la temperatura optimă, dacă este stricat, lichidul de răcire nu va ajunge niciodată la motor și Citroen C4 Picasso se va încălzi. Verificați starea acestuia.

 • Un radiator blocat

  Desi aceasta situatie este mai rara, daca radiatorul tau este foarte murdar, sau infundat cu substante impure, aripioarele sale de racire nu isi vor mai indeplini treaba iar in zilele calduroase Citroen C4 Picasso tau s-ar putea supraincalzi.

 • Un ventilator care nu mai funcționează

  Nu uitați să verificați starea și funcționarea ventilatorului dvs., în plus, aerul produs de viteza Citroen C4 Picasso are un rol important în răcirea motorului dvs. atunci când trebuie să fie releul atunci când conduceți mai încet. În eventualitatea unei avarii și a călătoriei cu viteză mică, mașina dumneavoastră se va încălzi inevitabil.

 • O pompă de apă deteriorată

  Pentru a încheia, este de imaginat ca pompa ta de apă să fie la sfârșitul duratei sale de viață. De fapt, sarcina acestuia este să curgă lichidul de răcire pe tot circuitul, în cazul în care există probleme, acest proces se oprește și Citroen C4 Picasso se încălzește. Acest lucru se poate datora unei curele defectuoase care v-a deteriorat pompa. Dacă acesta este cazul tău, mergi în zona garajului tău.

Cum pot rezolva problema încălzirii Citroen C4 Picasso?

Pe lângă faptul că ai examinat toate piesele care ar putea cauza încălzirea ta Citroen C4 Picasso, va trebui să faci mișcările corecte pentru a limita riscurile în cazul în care automobilul tău se încinge și nu ai altă alternativă decât să mergi acasă, sau să mergi la tehnicianul tău auto.

Aici sunt cateva recomandari daca masina ta se supraincalzeste:

 • Reduceți turația motorului, dar nu și viteza:

  Reducerea turației motorului vă va permite să limitați căldura produsă de motor. Pe de altă parte, încearcă să stai în treapta a 5-a la 70/80 km/h pentru a avea un flux natural mare de aer pentru a limita încălzirea Citroenului C4 Picasso.

 • Opriți motorul Citroenului C4 Picasso dacă depășiți 100°:

  Nu va grabiti, intr-un caz de supraincalzire, mai bine faceti pauze si lasati motorul sa se raceasca decat sa il impingeti si sa riscati sa se rupa.

 • Porniți încălzitorul:

  Pornirea încălzitorului vă va permite să evacuați o parte din căldura din blocul motor, este un răspuns eficient. Și dimpotrivă, opriți aparatul de aer condiționat care generează căldură.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Citroen C4 Picasso, nu ezitați să consultați categoria noastră Citroen C4 Picasso.

Weiterlesen:
Când să schimb cureaua de distribuție pe Citroen C4 Picasso 2?
Legătura cu publicația principală