Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi filtrul de particule la Volvo XC90?

Filtrul de particule este o tehnologie destul de nouă, care își propune să elimine particulele dăunătoare din gazele de eșapament ale celor mai noi diesel-uri. A fost văzută de mult timp ca soluția miraculoasă la aceste complicații ale poluării. Cu toate acestea, nu funcționează la fel de bine cum era de așteptat și provoacă mai multe complicații decât rezolvă, motiv pentru care vom descoperi în acest articol când schimbi filtrul de particule al unui Volvo XC90? . Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom afla pentru ce este folosit filtrul de particule de pe mașina dvs. și apoi când să schimbați filtrul de particule de pe Volvo XC90.

Care este scopul filtrului de particule Volvo XC90?

Așa că începem pagina noastră de conținut cu explicația pentru această componentă recent încorporată în vehiculele diesel. După cum am menționat pe scurt în introducere, intenția acestui filtru a fost de a rezolva complicațiile legate de poluare și nocivitatea gazelor de eșapament de la vehiculele Volvo XC90. Conceptul său de lucru este de a stoca gazele de eșapament nearse sau care conțin încă particule dăunătoare și, atunci când este la o temperatură suficient de ridicată, să provoace o a doua ardere care va termina arderea și va scăpa de toate aceste particule cancerigene. Din păcate, pentru a ajunge la această temperatură foarte ridicată a motorului, trebuie să fii pe autostradă sau să ai unitatea motorului Volvo XC90 să treacă la turație. Așa că, pe măsură ce trece timpul, am descoperit că vehiculele care se află în mod special în călătorii scurte sau în oraș nu permit filtrului de particule să ardă aceste gaze și vom descoperi în secțiunea următoare că aceste complicații vă pot obliga să schimbați filtrul de particule al Volvo XC90 .

Weiterlesen:
Cum să dezactivez alarma de centură pe Volvo XC90?

Când să schimbi filtrul de particule al unui Volvo XC90?

În această secțiune vom afla de ce sunteți cu siguranță atras aici, dacă este necesar să schimbați filtrul de particule al unui Volvo XC90 și dacă da, când?

Este necesar să schimbați filtrul de particule la Volvo XC90?

Există 2 tipuri de filtru de particule pentru vehicule, un filtru de particule cu aditiv, care nu se referă la Volvo XC90, dar care trebuie reîncărcat la fiecare 120 km cu un aditiv care permite regenerarea filtrului de particule și, în consecință, să ardă tot. funinginele acelea dăunătoare. Cel de-al doilea, cel care ne interesează în acest articol, funcționează cu metale prețioase care vor crea o reacție chimică la temperatură ridicată și vor produce regenerarea filtrului și evacuarea materialelor cancerigene. Cu toate acestea, așa cum s-a descris mai devreme, necesită temperaturi foarte ridicate, dacă acestea nu sunt atinse, filtrul se va înfunda. Dacă filtrul nu este regenerat manual, conduceți cu viteză mare timp de aproximativ 000 de minute pentru a atinge această temperatură și astfel să vă regenerați filtrul, îl va înfunda și risca să vă deterioreze turbo, supapa EGR sau unitatea motorului. Dacă trebuie să curățați supapa EGR a Volvo XC90 din cauza filtrului de particule, nu vă gândiți de două ori să vă uitați la conținutul nostru pe acest subiect pentru a afla care este procesul.

Când să schimbi filtrul de particule al unui Volvo XC90?

După cum am definit chiar mai înainte, un filtru de particule este proiectat pentru a dura toată viața vehiculului, totuși unii dintre voi s-ar putea întreba când este necesar să schimbați filtrul de particule al lui Volvo XC90? Rețineți că această componentă este extrem de scumpă, forța de muncă nu este cea mai importantă problemă deoarece este ușor de accesat. Dar piesa în sine va varia enorm de preț în funcție de motorizarea dvs., puteți număra totuși o gamă între 700 și 2000 de euro. Această schimbare ar trebui luată în considerare doar în cazul unui filtru de particule complet înfundat. Dacă nu luați în mod repetat autostrada, vă sfătuim, lunar sa conduci 10 minute pe autostrada cu cel putin 3000 rpm . În ciuda tuturor, filtrul de particule actual nu a fost bine proiectat și rămâne problematic, se consideră că, din cauza lipsei unei creșteri suficient de frecvente a temperaturii și a altor complicații de proiectare, ar trebui să începeți să planificați schimbați filtrul de particule de la 200 km dacă aveți o utilizare a XX-ului dvs. mai urbană și puțin mai mult dacă este mixtă .

Weiterlesen:
Volvo XC90 care accelerează singur

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Volvo XC90, aruncați o privire la categoria Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector