Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi filtrul de particule la Volvo XC60?

Filtrul de particule este o invenție destul de modernă care își propune să elimine particulele dăunătoare din gazele de eșapament ale motorinelor moderne. A fost descoperită de mult timp ca fiind soluția miraculoasă la aceste probleme de poluare. Cu toate acestea, nu funcționează atât de bine cum era de așteptat și provoacă mai multe probleme decât rezolvă, motiv pentru care vom vedea pe această pagină când schimbi filtrul de particule al unui Volvo XC60? . Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom afla pentru ce este destinat filtrul de particule de pe autovehiculul dvs. și apoi când să schimbați filtrul de particule de pe Volvo XC60.

Care este scopul filtrului de particule Volvo XC60?

Așa că începem ghidul nostru cu explicația pentru acest element recent inclus în automobilele diesel. După cum am subliniat rapid în introducere, scopul acestui filtru a fost să rezolve problemele de poluare și nocive ale gazelor de eșapament de la automobilele Volvo XC60. Principiul său de funcționare este acela de a stoca gazele de eșapament nearse sau care conțin încă particule nocive, iar atunci când este la o temperatură suficient de ridicată pentru a produce o a doua ardere care va termina arderea și va scăpa de toate aceste particule cancerigene. Din păcate, pentru a ajunge la această temperatură foarte ridicată a motorului, trebuie să fii pe autostradă sau să ai motorul Volvo XC60 să reacționeze. Așa că am descoperit cu timpul că mașinile care se află în principal în călătorii scurte sau în oraș nu permit filtrului de particule să ardă aceste fumuri și vom vedea în secțiunea următoare că aceste probleme vă pot obliga să schimbați filtrul de particule al Volvo XC60 .

Weiterlesen:
Vibrația pedalei de frână la Volvo XC60?

Când să schimbi filtrul de particule al unui Volvo XC60?

În această secțiune vom afla de ce sunteți atras cu siguranță aici, dacă este necesar să schimbați filtrul de particule al unui Volvo XC60 și, dacă da, când?

Este necesară schimbarea filtrului de particule la Volvo XC60?

Există 2 tipuri de filtru de particule pentru mașini, un filtru de particule cu aditiv, care nu se referă la Volvo XC60, dar care trebuie reîncărcat la fiecare 120 km cu un aditiv care permite regenerarea filtrului de particule și, prin urmare, să ardă tot. funinginea aceea dăunătoare. Cel de-al doilea, cel care ne interesează astăzi, funcționează cu metale prețioase care vor crea o reacție chimică la temperatură ridicată și vor produce regenerarea filtrului și evacuarea materialelor cancerigene. Cu toate acestea, după cum sa dezvăluit mai devreme, necesită temperaturi foarte ridicate, dacă acestea nu sunt atinse, filtrul se va înfunda. Dacă filtrul nu este regenerat manual, conduceți cu viteză mare timp de aproximativ 000 de minute pentru a atinge această temperatură și astfel să vă regenerați filtrul, îl va înfunda și risca să vă deterioreze turbo, supapa EGR sau motorul. Dacă trebuie să curățați supapa EGR a Volvo XC60 ca urmare a filtrului de particule, nu ezitați să consultați conținutul nostru pe acest subiect pentru a afla care este procesul.

Când să schimbi filtrul de particule al unui Volvo XC60?

După cum am definit chiar înainte, un filtru de particule ar trebui să dureze toată viața mașinii, totuși unii dintre voi s-ar putea întreba când este necesară schimbarea filtrului de particule al Volvo XC60? Rețineți că această componentă este extrem de scumpă, forța de muncă nu este cea mai importantă problemă deoarece este ușor de accesat. Dar componenta în sine va varia enorm de preț în funcție de motorizarea dvs., puteți număra totuși o gamă între 700 și 2000€. Această schimbare ar trebui luată în considerare doar în cazul unui filtru de particule complet înfundat. Dacă nu mergeți des pe autostradă, vă sugerăm, lunar sa conduci 10 minute pe autostrada cu cel putin 3000 rpm . În ciuda tuturor, filtrul de particule actual nu a fost bine proiectat și rămâne supărător, se consideră că, din cauza lipsei unei creșteri a temperaturii suficient de regulate și a altor probleme de proiectare, ar trebui să începeți să planificați schimbați filtrul de particule de la 200 km dacă aveți o utilizare a XX-ului dvs. mai urbană și puțin mai mult dacă este mixtă .

Weiterlesen:
Cum se curăță senzorul de debit de aer în masă pe Volvo XC60?

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Volvo XC60, aruncați o privire la categoria Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector