Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi filtrul de particule la Volvo Xc40?

Filtrul de particule este o tehnologie destul de modernă care este concepută pentru a elimina particulele dăunătoare din gazele de eșapament ale motoarelor diesel moderne. A fost descoperită de mult timp ca fiind soluția miraculoasă la aceste probleme de poluare. Cu toate acestea, nu funcționează atât de bine cum s-a dorit și declanșează mai multe probleme decât rezolvă, motiv pentru care vom afla astăzi când schimbi filtrul de particule al unui Volvo Xc40? . Pentru a face acest lucru, pentru început, vom identifica pentru ce este folosit filtrul de particule de pe mașina dvs. și apoi când să schimbați filtrul de particule de pe Volvo Xc40.

Care este scopul filtrului de particule Volvo Xc40?

Așa că începem conținutul articolului nostru cu motivul pentru care facem această componentă recent inclusă în vehiculele diesel. După cum am subliniat rapid în introducere, scopul acestui filtru a fost să rezolve problemele de poluare și nocive ale gazelor de eșapament de la vehiculele Volvo Xc40. Conceptul său de funcționare este de a stoca gazele de eșapament nearse sau care conțin încă particule dăunătoare și, atunci când este la o temperatură suficient de ridicată, să declanșeze o a doua ardere care va termina arderea și va scăpa de toate aceste particule cancerigene. Din păcate, pentru a ajunge la această temperatură foarte ridicată a motorului, trebuie să fii pe autostradă sau să ai unitatea motorului Volvo Xc40 să treacă la turație. Așa că am observat, odată cu trecerea timpului, că mașinile care se află în principal în călătorii scurte sau în oraș nu permit filtrului de particule să ardă aceste fumuri și vom vedea în secțiunea următoare că aceste probleme vă pot obliga să schimbați filtrul de particule al Volvo Xc40 .

Weiterlesen:
Cum pornesc un Volvo Xc40?

Când să schimbi filtrul de particule al unui Volvo Xc40?

În această secțiune vom identifica la ce vă atrage cu siguranță aici, dacă este necesar să schimbați filtrul de particule al unui Volvo Xc40 și, dacă da, când?

Este necesară schimbarea filtrului de particule la Volvo Xc40?

Există 2 tipuri de filtru de particule pentru mașini, un filtru de particule cu aditiv, care nu privește Volvo Xc40, dar care trebuie reîncărcat la fiecare 120 km cu un aditiv care permite regenerarea filtrului de particule și, în consecință, să ardă tot. funinginele acelea dăunătoare. Cel de-al doilea, cel care ne interesează în acest articol, funcționează cu metale prețioase care vor crea o reacție chimică la temperatură ridicată și vor declanșa regenerarea filtrului și evacuarea materialelor cancerigene. Cu toate acestea, după cum sa dezvăluit mai devreme, necesită temperaturi foarte ridicate, dacă acestea nu sunt atinse, filtrul se va înfunda. Dacă filtrul nu este regenerat manual, conduceți cu viteză mare timp de aproximativ 000 de minute pentru a atinge această temperatură și astfel să vă regenerați filtrul, îl va înfunda și risca să vă deterioreze turbo, supapa EGR sau unitatea motorului. Dacă trebuie să curățați supapa EGR a Volvo Xc40 ca urmare a filtrului de particule, nu ezitați să consultați conținutul nostru pe acest subiect pentru a identifica care este procesul.

Când să schimbi filtrul de particule al unui Volvo Xc40?

După cum am dezvăluit cu puțin timp înainte, un filtru de particule ar trebui să dureze toată viața vehiculului, cu toate acestea unii dintre voi s-ar putea întreba când este necesară schimbarea filtrului de particule al Volvo Xc40? Fiți conștienți de faptul că această piesă este extrem de scumpă, forța de muncă nu este cea mai importantă problemă deoarece este ușor de accesat. Dar componenta în sine va varia enorm de preț în funcție de motorizarea dvs., puteți număra totuși o gamă între 700 și 2000€. Această schimbare ar trebui luată în considerare doar în cazul unui filtru de particule complet înfundat. Dacă nu luați în mod repetat autostrada, vă recomandăm, lunar sa conduci 10 minute pe autostrada cu cel putin 3000 rpm . În ciuda tuturor, filtrul de particule actual nu a fost bine proiectat și rămâne supărător, se consideră că, din cauza lipsei unei creșteri a temperaturii suficient de regulate și a altor probleme de proiectare, ar trebui să începeți să planificați schimbați filtrul de particule de la 200 km dacă aveți o utilizare a XX-ului dvs. mai urbană și puțin mai mult dacă este mixtă .

Weiterlesen:
Indicatorul de combustibil rămâne aprins pe Volvo Xc40, ce să fac?

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Volvo Xc40, aruncați o privire la categoria Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию