Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Volvo XC60?

Siguranța unei mașini este primordială. Indiferent dacă Volvo XC60 sunt sau nu găuri financiare, anumite acțiuni de service de rutină sunt indispensabile. În acest articol vă vom explica când să schimbi discurile de frână la Volvo XC60? Pentru a realiza acest lucru, pentru început, vom vedea pentru ce sunt folosite discurile de frână ale autovehiculului dvs., apoi, când să schimbați discurile de frână ale Volvo XC60 și, în final, cum să le înlocuiți cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui Volvo XC60

Începem conținutul nostru prin a detalia pentru ce sunt folosite discurile de frână ale unui Volvo XC60, acesta vă va permite să descoperiți de ce este necesar să fiți sigur că acestea sunt în permanență în stare bună de funcționare.

Discurile de frână sunt partea principală a sistemului dvs. de frânare. De fapt, frânarea la un Volvo XC60 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este plasat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Volvo XC60 să frâneze.

Când să schimbi discurile de frână ale unui Volvo XC60?

Vom trece acum la secțiunea care vă atrage cu siguranță către această pagină de conținut, și anume, la schimbarea discurilor de frână ale unui Volvo XC60? Cum v-am explicat chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, cu toate acestea aceste două elemente sunt piese de uzură și o vor face, cu timpul și mai ales frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom evidenția acum diferitele soluții pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la un Volvo XC100, totuși este necesar să știți că, în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie, aceasta poate varia considerabil. Într-adevăr, dacă conduci în mod special pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această sumă poate crește, în schimb, dacă conduci doar în zone urbane, se poate reduce.
  • O metodă de bază și bună de a afla starea discurilor de frână de pe mașina dvs. este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau trebuie schimbate.
  • O metodă vizuală simplă pentru a ști când să schimbi discurile de frână la Volvo XC60 este să scoți roțile după ce vehiculul a fost așezat pe suporturi. Odată scos, veți avea posibilitatea de a vă accesa discurile și de a verifica starea acestora. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. În orice alt caz, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Unde găsiți siguranța geamului electric la Volvo XC60?

.

Cum să schimbi discurile de frână la Volvo XC60?

În cele din urmă, pentru a încheia această pagină de conținut, o vom descrie destul de rapid cum să schimbați discurile de frână ale Volvo XC60. Trebuie să știți că, dacă schimbați discurile de frână ale autovehiculului dvs., va trebui neapărat să schimbați plăcuțele de frână ale Volvo XC60 dvs., nu vă gândiți de două ori să solicitați sfaturi din pagina noastră de conținut care vă expune cum să faceți această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată pașii principali pe care trebuie să-i respectați:

  • Puneți Volvo XC60 pe suporturi, scoateți roțile pe care doriți să acționați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a produce toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează partea superioară a etrierului de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați partea superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și asigurați-vă că faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Volvo XC60, nu ezitați să consultați categoria noastră Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию