Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Volvo S90?

Siguranța unei mașini este primordială. Indiferent dacă Volvo S90 sunt sau nu găuri financiare, anumite acțiuni de întreținere sunt fundamentale. Astăzi vă vom explica când să schimbi discurile de frână de la Volvo S90? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom descoperi pentru ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii tale, apoi, când să schimbi discurile de frână ale Volvo S90 și, în final, cum să le schimbi cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui Volvo S90

Începem conținutul articolului nostru prin a detalia pentru ce sunt folosite discurile de frână ale unui Volvo S90, vă va permite să înțelegeți de ce este esențial să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna în bune condiții de lucru.

Discurile de frână sunt cea mai importantă parte a sistemului dumneavoastră de frânare. Evident, frânarea la un Volvo S90 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este montat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Volvo S90 să frâneze.

Când să schimbi discurile de frână ale unui Volvo S90?

Vom trece acum la secțiunea care vă atrage cu siguranță la acest conținut, și anume, când înlocuiți discurile de frână ale unui Volvo S90? Cum v-am descris-o chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două componente sunt piese de uzură și vor, după ceva timp și mai ales frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom sublinia acum diferitele tehnici pentru a ști când să le schimbăm:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la un Volvo S100, totuși este esențial să știți că, în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie, acest lucru poate varia considerabil. De fapt, dacă circuli preponderent pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această valoare poate crește, în schimb, dacă circuli doar în intravilan, poate scădea.
  • O tehnică simplă și de succes pentru a identifica starea discurilor de frână de pe mașina dvs. este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O tehnică vizuală simplă pentru a ști când să schimbi discurile de frână la Volvo S90 este să scoți roțile după ce vehiculul a fost așezat pe suporturi. Odată scos, veți avea posibilitatea de a vă accesa discurile și de a verifica starea acestora. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. Altfel, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Scaunul a blocat Volvo S90 în poziție

.

Cum să schimbi discurile de frână la Volvo S90?

În sfârșit, pentru a încheia acest conținut, vom explica rapid cum să schimbați discurile de frână ale Volvo S90 dvs. Trebuie să știi că dacă schimbi discurile de frână ale mașinii tale, va trebui neapărat să schimbi plăcuțele de frână ale Volvo S90 tale, nu ezita să consulți conținutul nostru care îți indică cum să faci această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași de urmat:

  • Puneți-vă Volvo S90 pe suporturi, scoateți roțile pe care doriți să acționați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a produce toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează partea superioară a etrierului de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați partea superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Volvo S90, accesați categoria noastră Volvo S90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector