Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Volkswagen Transporter 5?

Siguranța unui autovehicul este primordială. Indiferent dacă Volkswagen Transporter 5 sunt găuri economice, anumite acțiuni de întreținere sunt indispensabile. Astăzi vă vom explica când să schimbi discurile de frână ale Volkswagen Transporter 5? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom vedea pentru ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii tale, apoi, când să schimbi discurile de frână ale Volkswagen Transporter 5 și, în final, cum să le schimbi cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui Volkswagen Transporter 5

Începem ghidul nostru explicând la ce sunt folosite discurile de frână ale unui Volkswagen Transporter 5, acesta vă va permite să descoperiți de ce este important să vă asigurați că acestea sunt în permanență în stare bună de funcționare.

Discurile de frână sunt partea principală a sistemului dvs. de frânare. Evident, frânarea la un Volkswagen Transporter 5 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este atașat la roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va declanșa Volkswagen Transporter 5 să frâneze.

Când să schimbi discurile de frână ale unui Volkswagen Transporter 5?

Vom trece acum la partea care vă atrage cu siguranță la această pagină de conținut, și anume, la schimbarea discurilor de frână ale unui Volkswagen Transporter 5? Cum v-am dezvăluit chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două elemente sunt purtând piese auto și vor, în timp și mai ales frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom sublinia acum diferitele metode pentru a ști când să le schimbăm:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km pe un Volkswagen Transporter 100 , totuși este important de știut că în funcție de stilul tău de condus și de tipul de călătorie acest lucru poate varia considerabil. Într-adevăr, dacă conduci în mod special pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această sumă poate crește, dimpotrivă, dacă circuli doar în aglomerație, se poate reduce.
  • O modalitate simplă și de succes de a identifica starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O modalitate simplă vizuală de a ști când să schimbi discurile de frână la Volkswagen Transporter 5 este să scoți roțile după ce vehiculul a fost pus pe suporturi. Odată scos, veți putea să vă accesați discurile și să le verificați starea. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. Altfel, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Lumină portocalie Volkswagen Transporter care rămâne aprinsă

.

Cum să schimbi discurile de frână la Volkswagen Transporter 5?

În sfârșit, pentru a încheia această pagină de conținut o vom descrie rapid cum să schimbați discurile de frână ale Volkswagen Transporter 5. Trebuie să știi că, dacă schimbi discurile de frână ale autovehiculului tău, va trebui neapărat să schimbi plăcuțele de frână ale Volkswagen Transporter 5, nu te gândi de două ori să consulți pagina noastră de conținut care îți arată cum să faci această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată pașii principali pe care trebuie să-i respectați:

  • Puneți Volkswagen Transporter 5 pe suporturi, scoateți roțile la care doriți să lucrați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a face toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează partea superioară a etrierului de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați partea superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Volkswagen Transporter 5, nu ezitați să consultați categoria noastră Volkswagen Transporter 5.

Ссылка на основную публикацию