Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Toyota Yaris 3?

Siguranța unei mașini este importantă. Indiferent dacă Toyota Yaris 3 sunt găuri financiare, anumite lucrări de service de rutină sunt fundamentale. Astăzi vă vom explica când să înlocuiți discurile de frână ale Toyota Yaris 3? Pentru a realiza acest lucru, pentru început, vom descoperi pentru ce sunt folosite discurile de frână ale autovehiculului dvs., apoi, când să înlocuiți discurile de frână ale Toyota Yaris 3 și, în final, cum să le înlocuiți cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unei Toyota Yaris 3

Începem conținutul nostru explicând la ce sunt folosite discurile de frână ale unei Toyota Yaris 3, vă va permite să descoperiți de ce este important să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna în bune condiții de lucru.

Discurile de frână sunt cea mai importantă parte a sistemului dumneavoastră de frânare. Evident, frânarea la o Toyota Yaris 3 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este atașat la roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Toyota Yaris 3 să frâneze.

Când să înlocuiți discurile de frână ale unei Toyota Yaris 3?

Vom trece acum la secțiunea care vă atrage cu siguranță la această pagină de conținut, și anume, la înlocuirea discurilor de frână ale unei Toyota Yaris 3? Cum v-am menționat chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două componente sunt purtând piese auto și vor, după ceva timp și mai ales frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom evidenția acum diferitele tehnici pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la o Toyota Yaris 100 , totuși este important să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru poate varia considerabil. De fapt, dacă conduci în mod special pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această valoare poate crește, în schimb, dacă conduci doar în aglomerație, poate scădea.
  • O tehnică simplă și eficientă pentru a afla starea discurilor de frână de pe mașina dvs. este în timpul inspecției tehnice. De fapt, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau trebuie schimbate.
  • O tehnică vizuală foarte ușoară pentru a ști când să înlocuiți discurile de frână de pe Toyota Yaris 3 este să scoateți roțile după ce vehiculul a fost așezat pe suporturi. Odată scos, veți putea să vă accesați discurile și să le verificați starea. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le inlocuiesti. În caz contrar, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum se blochează manual Toyota Yaris?

.

Cum să înlocuiți discurile de frână la Toyota Yaris 3?

În cele din urmă, pentru a încheia această pagină de conținut, vă vom arăta rapid cum să înlocuiți discurile de frână ale Toyota Yaris 3. Trebuie să știți că, dacă înlocuiți discurile de frână ale autovehiculului dvs., va trebui neapărat să schimbați plăcuțele de frână ale Toyota Yaris 3 dvs., nu ezitați să consultați pagina noastră de conținut care vă indică cum să faceți această înlocuire.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași pe care trebuie să-i respectați:

  • Puneți Toyota Yaris 3 pe suporturi, scoateți roțile pe care doriți să acționați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a face toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează partea superioară a etrierului de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, înlocuiți-vă plăcuțele, reasamblați partea superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și asigurați-vă că faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Pentru a găsi mai multe sfaturi despre Toyota Yaris 3, aruncați o privire la categoria Toyota Yaris 3.

Legătura cu publicația principală