Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Toyota Prius?

Siguranța unui autovehicul este esențială. Indiferent dacă Toyota Prius sunt sau nu găuri financiare, anumite acțiuni de întreținere sunt cruciale. Astăzi vă vom explica când să schimbi discurile de frână ale Toyota Prius? Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom afla pentru ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii tale, apoi, când să schimbi discurile de frână ale Toyota Prius și, în sfârșit, cum să le înlocuiești cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unei Toyota Prius

Începem conținutul nostru prin a detalia pentru ce sunt folosite discurile de frână ale unui Toyota Prius, acesta vă va permite să vă dați seama de ce este necesar să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna în condiții bune de funcționare.

Discurile de frână sunt cea mai importantă componentă a sistemului dumneavoastră de frânare. Într-adevăr, frânarea la o Toyota Prius este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este atașat la roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Toyota Prius să frâneze.

Când să schimbi discurile de frână ale unei Toyota Prius?

Vom trece acum la partea care, fără îndoială, vă atrage la acest articol, și anume, cand schimbi discurile de frana la o Toyota Prius? Cum v-am descris-o chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două elemente sunt purtând piese auto și vor, în timp și în special, frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom evidenția acum diferitele modalități de a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la o Toyota Prius, totuși este necesar să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru poate varia considerabil. De fapt, dacă conduci în principal pe autostradă și frânele sunt doar puțin folosite, această sumă poate crește, pe de altă parte, dacă circuli doar în intravilan, se poate reduce.
  • O metodă simplă și de succes pentru a afla starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O metodă vizuală foarte ușoară pentru a ști când să schimbi discurile de frână la Toyota Prius este să scoți roțile după ce vehiculul a fost pus pe suporturi. Odată eliminat, veți putea să vă accesați discurile și să le verificați starea. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. În orice alt caz, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Toyota Prius care nu mai accelerează

.

Cum să schimbi discurile de frână la Toyota Prius?

În sfârșit, pentru a încheia acest articol vă vom arăta rapid cum să schimbi discurile de frână ale Toyota Prius. Trebuie să știi că, dacă schimbi discurile de frână ale autovehiculului tău, va trebui neapărat să schimbi plăcuțele de frână ale Toyota Prius, nu te gândi de două ori să ceri sfaturi din articolul nostru care te învață cum să faci această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași pe care trebuie să-i respectați:

  • Puneți Toyota Prius pe suporturi, scoateți roțile la care doriți să lucrați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a face toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează componenta superioară a etrierului dvs. de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați componenta superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și asigurați-vă că faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Toyota Prius, accesați categoria noastră Toyota Prius.

Legătura cu publicația principală