Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Toyota Prius 2?

Siguranța unui autovehicul este esențială. Indiferent dacă Toyota Prius 2 sunt găuri financiare, anumite acte de service de rutină sunt indispensabile. Astăzi vă vom explica când să înlocuiți discurile de frână ale Toyota Prius 2? Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vom vedea pentru ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii tale, apoi, când să înlocuiești discurile de frână ale Toyota Prius 2 și, în sfârșit, cum să le înlocuiești cu altele noi.

Beneficiul discurilor de frână ale unui Toyota Prius 2

Începem articolul nostru prin a detalia pentru ce sunt folosite discurile de frână ale unei Toyota Prius 2, acesta vă va permite să înțelegeți de ce este necesar să vă asigurați că acestea sunt în permanență în stare bună de funcționare.

Discurile de frână sunt cea mai importantă componentă a sistemului dumneavoastră de frânare. De fapt, frânarea la o Toyota Prius 2 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este montat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Toyota Prius 2 să frâneze.

Când să înlocuiți discurile de frână ale unei Toyota Prius 2?

Vom trece acum la secțiunea care vă atrage cu siguranță la această pagină de conținut, și anume, cand inlocuiesti discurile de frana ale unui Toyota Prius 2? Cum v-am explicat chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, cu toate acestea aceste două componente sunt purtând piese auto și vor, după ceva timp și în special frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom sublinia acum diferitele metode pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la o Toyota Prius 100, totuși este necesar să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru se poate schimba semnificativ. Într-adevăr, dacă conduci în principal pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această sumă poate crește, în schimb, dacă conduci doar în zone urbane, poate scădea.
  • O metodă de bază și bună de a afla starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O metodă vizuală de bază pentru a ști când să înlocuiți discurile de frână de pe Toyota Prius 2 este să scoateți roțile după ce mașina a fost pusă pe suporturi. Odată scos, veți putea să vă accesați discurile și să le verificați starea. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le inlocuiesti. În orice alt caz, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum se rabatează scaunul din față pe Toyota Prius 2?

.

Cum să înlocuiți discurile de frână la Toyota Prius 2?

În sfârșit, pentru a încheia această pagină de conținut o vom descrie rapid cum să înlocuiți discurile de frână ale Toyota Prius 2. Trebuie să știți că dacă înlocuiți discurile de frână ale autovehiculului dvs., va trebui neapărat să schimbați plăcuțele de frână ale Toyota Prius 2, nu vă gândiți de două ori să consultați pagina noastră de conținut care vă indică cum să faceți această înlocuire.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași de urmat:

  • Puneți Toyota Prius 2 pe suporturi, scoateți roțile pe care doriți să acționați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a face toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează componenta superioară a etrierului dvs. de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, înlocuiți-vă plăcuțele, reasamblați componenta superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

În cazul în care aveți întrebări suplimentare despre Toyota Prius 2, nu ezitați să consultați categoria noastră Toyota Prius 2.

Legătura cu publicația principală