Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Peugeot 406?

Siguranța unui autovehicul este importantă. Indiferent dacă Peugeot 406 sunt sau nu găuri financiare, anumite acte de întreținere sunt fundamentale. În acest articol vă vom explica când să schimbi discurile de frână ale Peugeot-ului tău 406? Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom vedea pentru ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii tale, apoi, când să schimbi discurile de frână ale Peugeot 406 și, în final, cum să le înlocuiești cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui Peugeot 406

Începem conținutul articolului nostru explicând la ce sunt folosite discurile de frână ale unui Peugeot 406, vă va permite să vă dați seama de ce este necesar să fiți sigur că sunt în permanență în stare bună de funcționare.

Discurile de frână sunt cea mai importantă componentă a sistemului dumneavoastră de frânare. Într-adevăr, frânarea la un Peugeot 406 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este instalat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face pe Peugeot 406 să frâneze.

Când să schimbi discurile de frână ale unui Peugeot 406?

Vom trece acum la secțiunea care, fără îndoială, vă atrage la acest articol și anume, la schimbarea discurilor de frana la un Peugeot 406? Cum v-am menționat chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două elemente sunt piese de uzură și o vor face, pe măsură ce trece timpul și în special frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom detalia acum diferitele soluții pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că în general discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km pe un Peugeot 100, totuși este necesar să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru se poate schimba semnificativ. De fapt, dacă circuli în mod special pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această sumă poate crește, în schimb, dacă circuli doar în aglomerație, se poate reduce.
  • O tehnică de bază și de succes pentru a afla starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. De fapt, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O tehnică vizuală simplă pentru a ști când să schimbi discurile de frână la Peugeot 406 este să scoți roțile după ce mașina a fost pusă pe suporturi. Odată scos, veți avea posibilitatea de a vă accesa discurile și de a verifica starea acestora. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. În orice alt caz, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum scot janta pe Peugeot 406?

.

Cum să schimbi discurile de frână la Peugeot 406?

În sfârșit, pentru a încheia acest articol îl vom descrie rapid cum să schimbi discurile de frână ale lui Peugeot 406. Trebuie să știi că dacă schimbi discurile de frână ale mașinii tale, va trebui neapărat să schimbi plăcuțele de frână ale Peugeot-ului tău 406, nu te gândi de două ori să ceri sfaturi din articolul nostru care te învață cum să faci această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași pe care trebuie să-i respectați:

  • Pune-ți Peugeot-ul 406 pe suporturi, scoate roțile la care vrei să lucrezi.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a face toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează componenta superioară a etrierului dvs. de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați componenta superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Peugeot 406, nu ezitați să consultați categoria noastră Peugeot 406.

Legătura cu publicația principală