Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Citroen C4 Picasso?

Siguranța unei mașini este esențială. Indiferent dacă Citroen C4 Picasso sunt găuri financiare, anumite lucrări de service de rutină sunt cruciale. În acest articol vă vom explica când să înlocuiți discurile de frână de la Citroen C4 Picasso? Pentru a realiza acest lucru, pentru început, vom afla pentru ce sunt folosite discurile de frână ale autovehiculului dvs., apoi, când să înlocuiți discurile de frână ale Citroen C4 Picasso și, în final, cum să le înlocuiți cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui Citroen C4 Picasso

Începem articolul nostru prin a detalia la ce sunt folosite discurile de frână ale unui Citroen C4 Picasso, vă va permite să înțelegeți de ce este esențial să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna în stare bună de funcționare.

Discurile de frână sunt partea principală a sistemului dvs. de frânare. Într-adevăr, frânarea la un Citroen C4 Picasso este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este plasat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Citroen C4 Picasso să frâneze.

Weiterlesen:
Cum se curata aerul conditionat Citroen C4 Cactus?

Când să înlocuiți discurile de frână ale unui Citroen C4 Picasso?

Vom trece acum la secțiunea care vă atrage cu siguranță la acest articol și anume, cand inlocuiesti discurile de frana ale unui Citroen C4 Picasso? Cum v-am dezvăluit chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, cu toate acestea aceste două elemente sunt purtând piese auto și vor, în timp și în special, frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom detalia acum diferitele soluții pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km pe un Citroen C100 Picasso, totuși este esențial să știm că în funcție de stilul tău de condus și de tipul de călătorie, acest lucru poate varia semnificativ. De fapt, dacă circuli în mod special pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această sumă poate crește, dimpotrivă, dacă circuli doar în intravilan, poate scădea.
  • O tehnică simplă și bună pentru a afla starea discurilor de frână de pe mașina dvs. este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O tehnică vizuală simplă pentru a ști când să înlocuiți discurile de frână de pe Citroen C4 Picasso este să scoateți roțile după ce vehiculul a fost așezat pe suporturi. Odată scos, veți avea posibilitatea de a vă accesa discurile și de a verifica starea acestora. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le inlocuiesti. În orice alt caz, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Când să schimbi filtrul de particule la Citroen C4 Aircross?

.

Cum să înlocuiți discurile de frână la Citroen C4 Picasso?

În cele din urmă, pentru a încheia acest articol, vom descrie rapid cum să înlocuiți discurile de frână de pe Citroen C4 Picasso. Trebuie să știți că dacă înlocuiți discurile de frână ale autovehiculului dvs., va trebui neapărat să schimbați plăcuțele de frână ale Citroen C4 Picasso dvs., nu ezitați să consultați articolul nostru care vă explică cum să faceți această înlocuire.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată pașii principali pe care trebuie să-i respectați:

  • Pune-ți Citroen C4 Picasso pe suporturi, scoate roțile pe care vrei să acționezi.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a produce toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează partea superioară a etrierului de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, înlocuiți-vă plăcuțele, reasamblați partea superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă aveți nevoie de mai multe tutoriale despre Citroen C4 Picasso, accesați categoria noastră Citroen C4 Picasso.

Legătura cu publicația principală