Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Citroen C4 Cactus?

Siguranța unui autovehicul este foarte importantă. Chiar dacă Citroen C4 Cactus sunt găuri financiare, anumite lucrări de întreținere sunt cruciale. Astăzi vă vom explica când să schimbi discurile de frână de pe Citroen C4 Cactus? Pentru a realiza acest lucru, pentru început, vom descoperi pentru ce sunt folosite discurile de frână ale autovehiculului dvs., apoi, când să schimbați discurile de frână ale Citroen C4 Cactus și, în final, cum să le înlocuiți cu altele noi.

Beneficiul discurilor de frână ale unui Citroen C4 Cactus

Începem ghidul nostru explicând pentru ce sunt folosite discurile de frână ale unui Citroen C4 Cactus, acesta vă va permite să vă dați seama de ce este esențial să fiți sigur că sunt în permanență în stare bună de funcționare.

Discurile de frână sunt cea mai importantă componentă a sistemului dumneavoastră de frânare. Evident, frânarea la un Citroen C4 Cactus este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este montat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va declanșa Citroen C4 Cactus să frâneze.

Weiterlesen:
Cum să activez blocarea automată a Citroen C4 Picasso 2?

Când să schimbi discurile de frână ale unui Citroen C4 Cactus?

Vom trece acum la partea care, fără îndoială, vă atrage pe această pagină de conținut, și anume, cand schimbi discurile de frana ale unui Citroen C4 Cactus? Cum v-am pomenit chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două elemente sunt piese de uzură și o vor face, cu timpul și mai ales frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom detalia acum diferitele soluții pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km pe un Citroen C100 Cactus, totuși este esențial să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru poate varia considerabil. De fapt, dacă conduceți în principal pe autostradă și frânele sunt ușor utilizate, această valoare poate crește, alternativ, dacă conduceți doar în zone urbane, se poate reduce.
  • O tehnică simplă și eficientă pentru a identifica starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. De fapt, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau trebuie schimbate.
  • O tehnică vizuală simplă pentru a ști când să schimbi discurile de frână la Citroen C4 Cactus este să scoți roțile după ce vehiculul a fost pus pe suporturi. Odată eliminat, veți avea posibilitatea de a accesa discurile și de a verifica starea acestora. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. În orice alt caz, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum să resetați contorul de parcurs pe Citroen C4

.

Cum să schimbi discurile de frână la Citroen C4 Cactus?

În cele din urmă, pentru a încheia această pagină de conținut, o vom descrie destul de rapid cum să schimbi discurile de frână de pe Citroen C4 Cactus. Trebuie să știi că dacă schimbi discurile de frână ale mașinii tale, va trebui neapărat să schimbi plăcuțele de frână ale Citroen C4 Cactus tau, nu te gândi de două ori să consulți pagina noastră de conținut care îți indică cum să faci această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași de urmat:

  • Pune-ți Citroen C4 Cactus pe suporturi, scoate roțile pe care vrei să acționezi.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a face toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează componenta superioară a etrierului dvs. de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați componenta superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Citroen C4 Cactus, accesați categoria noastră Citroen C4 Cactus.

Legătura cu publicația principală