Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Citroen C4 Aircross?

Siguranța unui autovehicul este primordială. Indiferent dacă Citroen C4 Aircross sunt găuri economice, anumite acte de întreținere sunt indispensabile. În acest articol vă vom explica când să înlocuiți discurile de frână ale Citroen C4 Aircross? Pentru a face acest lucru, în primul rând, vom vedea la ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii dvs., apoi, când să înlocuiți discurile de frână ale Citroen C4 Aircross și, în sfârșit, cum să le înlocuiți cu altele noi.

Beneficiul discurilor de frână ale unui Citroen C4 Aircross

Începem pagina noastră de conținut explicând la ce sunt folosite discurile de frână ale unui Citroen C4 Aircross, vă va permite să înțelegeți de ce este esențial să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna în bune condiții de lucru.

Discurile de frână sunt componenta principală a sistemului dvs. de frânare. De fapt, frânarea la un Citroen C4 Aircross este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este montat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Citroen C4 Aircross să frâneze.

Weiterlesen:
Cum repar cheia blocată pe Citroen C4 Picasso 2 al meu?

Când să înlocuiți discurile de frână ale unui Citroen C4 Aircross?

Vom trece acum la secțiunea care vă atrage cu siguranță la acest conținut, și anume, la schimbarea discurilor de frana ale unui Citroen C4 Aircross? Cum v-am dezvăluit chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, cu toate acestea aceste două componente sunt piese de uzură și o vor face, pe măsură ce trece timpul și în special frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom evidenția acum diferitele tehnici pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km pe un Citroen C100 Aircross, totuși este esențial să știi că în funcție de stilul tău de condus și de tipul de călătorie acest lucru se poate schimba semnificativ. De fapt, dacă conduci în mod special pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această valoare poate crește, în schimb, dacă conduci doar în aglomerație, poate scădea.
  • O modalitate de bază și eficientă de a identifica starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O modalitate simplă vizuală de a ști când să înlocuiți discurile de frână de pe Citroen C4 Aircross este să scoateți roțile după ce mașina a fost pusă pe suporturi. Odată eliminat, veți putea să vă accesați discurile și să le verificați starea. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le inlocuiesti. Altfel, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum reglezi farurile de ceață pe Citroen C4 Aircross?

.

Cum să înlocuiți discurile de frână la Citroen C4 Aircross?

În sfârșit, pentru a încheia acest conținut, vom explica rapid cum să înlocuiți discurile de frână ale Citroen C4 Aircross. Trebuie să știți că, dacă înlocuiți discurile de frână ale autovehiculului dvs., va trebui neapărat să schimbați plăcuțele de frână ale Citroen C4 Aircross dvs., nu vă gândiți de două ori să solicitați sfaturi din conținutul nostru care vă indică cum să faceți această înlocuire. .

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată pașii principali pe care trebuie să-i respectați:

  • Pune-ți Citroen C4 Aircross pe suporturi, scoate roțile pe care vrei să acționezi.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a produce toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează componenta superioară a etrierului dvs. de frână, scoateți-o.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, înlocuiți-vă plăcuțele, reasamblați componenta superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Citroen C4 Aircross, accesați categoria noastră Citroen C4 Aircross.

Legătura cu publicația principală