Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi discurile de frână Chevrolet Cruze?

Siguranța unui autovehicul este esențială. Chiar dacă Chevrolet Cruze sunt găuri financiare, anumite acțiuni de rutină de service sunt vitale. În acest articol vă vom explica când să schimbi discurile de frână ale Chevrolet Cruze? Pentru a face acest lucru, pentru început, vom descoperi la ce sunt folosite discurile de frână ale mașinii tale, apoi, când să schimbi discurile de frână ale Chevrolet Cruze și, în sfârșit, cum să le înlocuiești cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui Chevrolet Cruze

Începem ghidul nostru explicând pentru ce sunt folosite discurile de frână ale unui Chevrolet Cruze, acesta vă va permite să înțelegeți de ce este necesar să vă asigurați că acestea sunt întotdeauna în bune condiții de lucru.

Discurile de frână sunt partea principală a sistemului dvs. de frânare. De fapt, frânarea la un Chevrolet Cruze este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este instalat pe roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca Chevrolet Cruze să frâneze.

Când să schimbi discurile de frână ale unui Chevrolet Cruze?

Vom trece acum la partea care, fără îndoială, vă atrage la acest articol, și anume, cand inlocuiesti discurile de frana ale unui Chevrolet Cruze? Cum v-am dezvăluit chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două componente sunt piese de uzură și o vor face, pe măsură ce trece timpul și mai ales frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom detalia acum diferitele metode pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că în general discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la un Chevrolet Cruze, totuși este necesar să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru poate varia substanțial. Într-adevăr, dacă conduceți în principal pe autostradă și frânele sunt doar puțin folosite, această valoare poate crește, pe de altă parte, dacă conduceți doar în aglomerație, se poate reduce.
  • O tehnică de bază și de succes pentru a identifica starea discurilor de frână de pe autovehiculul dumneavoastră este în timpul inspecției tehnice. Într-adevăr, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O tehnică vizuală de bază pentru a ști când să schimbi discurile de frână la Chevrolet Cruze este să scoți roțile după ce mașina a fost pusă pe suporturi. Odată scos, veți avea posibilitatea de a vă accesa discurile și de a verifica starea acestora. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le schimbi. În caz contrar, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum schimb becul de semnalizare față pe Chevrolet Cruze?

.

Cum să schimbi discurile de frână la Chevrolet Cruze?

În cele din urmă, pentru a încheia acest articol, vom descrie destul de repede cum să schimbi discurile de frână ale Chevrolet Cruze. Trebuie să știi că dacă schimbi discurile de frână ale mașinii tale, va trebui neapărat să schimbi plăcuțele de frână ale Chevrolet Cruze, nu ezita să ceri sfaturi din articolul nostru care te învață cum să faci această schimbare.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată pașii principali de urmat:

  • Puneți Chevrolet Cruze pe suporturi, scoateți roțile la care doriți să lucrați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a produce toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează partea superioară a etrierului de frână, scoateți-l.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, schimbați-vă plăcuțele, reasamblați partea superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și asigurați-vă că faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre Chevrolet Cruze, accesați categoria noastră Chevrolet Cruze.

Legătura cu publicația principală