Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi cureaua de distribuție la Volvo XC60?

Cumpărarea unei mașini este un buget mare pentru majoritatea oamenilor, cu toate acestea, la aceasta va trebui să adăugați întreținerea mașinii dvs., iar pentru unele lucrări de întreținere factura poate fi destul de mare. Prin urmare, este logic să vă întrebați când este momentul cel mai norocos pentru a realiza aceste reparații și să nu le faceți „degeaba”. Astăzi vă vom descrie când să schimbi cureaua de distribuție la Volvo XC60? Pentru asta, in primul rand, vom vedea de ce este esential realizarea acestui proces de intretinere, apoi, când să faci cureaua de distribuție a Volvo XC60 , atunci, o să vă explicăm rapid cum se face această schimbare și, în cele din urmă, cât costă să faci cureaua de distribuție a unui Volvo XC60.

De ce trebuie să schimbăm cureaua de distribuție a unui Volvo XC60?

După cum v-am explicat în introducere, schimbarea curelei de distribuție la un Volvo XC60 reprezintă un buget important, așa că înțelegem că sunteți precaut să o faceți și să vă permiteți să înțelegeți beneficiile acestei reparații, așa că vă vom descrie rapid de ce este atât de important să o faci la timp.

Obiectivul curelei de distribuție al Volvo XC60

Cronometrarea unui Volvo XC60 are un scop vital pentru buna funcționare a motorului dumneavoastră. Într-adevăr, va avea misiunea să sincroniza supapele și pistoanele și pentru a face legătura între arborele cu came, pompa de apă, arborele cotit și pompa de injecție . Acesta va permite motorului să funcționeze eficient și va evita orice risc de rupere a motorului. Cu cât distanța pe care o parcurge vehiculul este mai mică, cu atât cureaua dvs. va fi solicitată la pornirea motorului.

Care sunt riscurile dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la timp?

Problema cu sincronizarea unui Volvo XC60 este că este internă motorului. Și, prin urmare, spre deosebire de o centură de accesorii, este dificil să se verifice vizual starea acesteia. Așa că ați putea presupune că această centură este doar o componentă neimportantă, dar riscurile pe care vi le asumați dacă nu o schimbați la timp sunt enorme. Dacă se rupe sincronizarea Volvo XC60, cu siguranță va trebui să schimbați motorul acestuia. De fapt, pistoanele vor lovi supapele și le vor deteriora, iar arborele cu came se va rupe și el. Cu cât motorul funcționează mai repede în momentul spargerii, cu atât rezultatele sunt mai semnificative. Este în consecință primordial pentru a-ți face cureaua de distribuție la timp .

Weiterlesen:
Cum se verifică nivelul lichidului de frână la Volvo XC60?

Când să faci cureaua de distribuție a lui Volvo XC60?

Vom răspunde acum la întrebarea pe care trebuie să vă puneți cu toții, când să producă cureaua de distribuție a unui Volvo XC60? Este necesar să știm că fiecare unitate de motor este diferită și, așa cum am dezvăluit mai sus, nu trebuie să ratam înlocuirea acestei componente. Cu cât avansăm mai mult în timp, cu atât producătorii îmbunătățesc cureaua de distribuție și, în mod normal, cu cât Volvo XC60 dvs. va fi mai recent, cu atât va trebui să vă faceți mai puține griji pentru cureaua. In orice caz, uitați-vă la cartea de service a Volvo XC60 pentru a obține durata exactă de viață și kilometrajul maxim pe care îl puteți realiza înainte de a efectua cronometrarea . De obicei, curelele de distribuție au a durata de viata de la 5 la 10 ani si un kilometraj maxim intre 80 si 000 km .

Cum se schimbă cureaua de distribuție a unui Volvo XC60?

Întrucât cureaua de distribuție a unui Volvo XC60 reprezintă un buget mare, te poți întreba în mod rațional dacă nu este posibil să o schimbi singur. Din păcate, este foarte greu de accesat și doar cei mai cunoscători mecanici amatori și cei mai echipați cu unelte vor putea reflecta asupra acestui proces, totuși vom descrie rapid diferiții pași care trebuie parcurși pentru înlocuirea acestei curele de distribuție:

 • Așezați Volvo XC60 pe suporturi și, în funcție de motorul dvs., este posibil să trebuiască să scoateți o roată. Scoateți cutiile de viteze de sincronizare

  .

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați kitul de distribuție, astfel încât toate componentele motorului să rămână în poziția corectă, în orice alt caz, motorul dumneavoastră se va rupe. Scoateți celelalte elemente care vă deranjează (rola amortizor de exemplu).
 • Scoateți vechea distribuție după slăbirea rolelor de tensionare. Înainte de a-l poziționa pe cel nou, trebuie să scoți toate rolele de tensionare și pompa de apă.
 • Montați noua pompă de apă.
 • Instalați noile role de tensionare, acordați atenție locației fiecăreia.
 • Instalați noua distribuție a Volvo XC60 dvs. respectând marcajele.
 • Tensionați cureaua conform informațiilor producătorului.
 • Pune restul la loc.
 • Verificați dacă unitatea motorului funcționează eficient.
Weiterlesen:
Capota blocată pe Volvo XC60 meu, ce pot face?

Inlocuirea curelei de distributie cat costa?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim o idee despre preț dacă doriți să înlocuiți cureaua de distribuție a Volvo XC60 . Rețineți că dacă o faceți la mecanicul mărcii sau la un centru auto precum Feu Vert prețul poate varia destul de mult, dar în general estimăm că prețul distribuției variază între 400 și 900 euro , în funcție de locul în care o faci și de motorul tău. Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că kiturile includ cureaua, roți de rulare și pompa de apă.

Pentru a obține mai multe sfaturi despre Volvo XC60, aruncați o privire la categoria Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию