Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi cureaua de distribuție la Toyota Corolla Verso?

Cumpărarea unei mașini este un buget mare pentru mulți oameni, cu toate acestea, la aceasta va trebui să adăugați serviciul de rutină al autovehiculului dvs., iar pentru unele acte de service de rutină factura poate fi destul de mare. Prin urmare, este evident să vă întrebați când este momentul potrivit să efectuați aceste reparații și să nu le faceți „degeaba”. Astăzi vă vom arăta când să înlocuiți cureaua de distribuție la Toyota Corolla Verso? Pentru asta, în primul rând, vom descoperi de ce este necesar să facem acest proces de serviciu de rutină, apoi, când să faci cureaua de distribuție a Toyota Corolla Verso , atunci, vă vom demonstra rapid cum se face această înlocuire și, în sfârșit, cât costă să faci cureaua de distribuție a unei Toyota Corolla Verso.

De ce trebuie să înlocuim cureaua de distribuție a unei Toyota Corolla Verso?

După cum v-am explicat în introducere, schimbarea curelei de distribuție la o Toyota Corolla Verso reprezintă un buget important, așa că ne dăm seama că sunteți precaut să o faceți și să vă permiteți să vă dați seama care este beneficiul acestei remedieri, așa că vom fi rapid. să-ți arate de ce este atât de important să o faci la timp.

Weiterlesen:
Cum se instalează sistemul electric de cârlig de remorcă Toyota Corolla?

Funcția curelei de distribuție a Toyota Corolla Verso

Timpul unei Toyota Corolla Verso are un rol esențial în funcționarea lină a motorului dumneavoastră. Într-adevăr, va avea misiunea să sincroniza supapele și pistoanele și pentru a face legătura între arborele cu came, pompa de apă, arborele cotit și pompa de injecție . Acesta va permite motorului să funcționeze eficient și va evita orice risc de rupere a motorului. Cu cât distanța pe care o parcurge mașina este mai mică, cu atât cureaua ta va fi solicitată la pornirea motorului.

Care sunt riscurile dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la timp?

Problema cu sincronizarea unei Toyota Corolla Verso este că este internă motorului. Și, ca rezultat, spre deosebire de o centură de accesorii, este imposibil să-i verifici vizual starea. Asa ca ai putea crede ca aceasta centura este doar o componenta nesemnificativa, dar riscurile pe care ti le asumi daca nu o inlocuiesti la timp sunt mari. Dacă se rupe sincronizarea Toyota Corolla Verso, cu siguranță va trebui să înlocuiți motorul acestuia. De fapt, pistoanele vor lovi supapele și le vor deteriora, iar arborele cu came se va rupe la fel. Cu cât motorul funcționează mai repede în momentul spargerii, cu atât rezultatele sunt mai semnificative. Este deci vital pentru a-ți face cureaua de distribuție la timp .

Când să faci cureaua de distribuție a Toyota Corolla Verso?

Vom răspunde acum la întrebarea pe care trebuie să vă puneți cu toții, când să faci cureaua de distribuție a unei Toyota Corolla Verso? Este necesar să știm că fiecare unitate de motor este diferită și, așa cum am explicat mai devreme, nu trebuie să ratam înlocuirea acestei componente. Cu cât avansăm mai mult în timp, cu atât producătorii îmbunătățesc cureaua de distribuție și, în mod normal, cu cât Toyota Corolla Verso va fi mai recentă, cu atât va trebui să vă faceți mai puține griji pentru cureaua. Cu toate acestea, Consultați cartea de service Toyota Corolla Verso pentru a obține durata de viață exactă și kilometrajul maxim pe care îl puteți obține înainte de a efectua cronometrarea . În medie, curelele de distribuție au a durata de viata de la 5 la 10 ani si un kilometraj maxim intre 80 si 000 km .

Weiterlesen:
Ambreiajul alunecă la Toyota Corolla Verso, ce să fac?

Cum se înlocuiește cureaua de distribuție a unei Toyota Corolla Verso?

Întrucât cureaua de distribuție a unei Toyota Corolla Verso reprezintă un buget mare, ne putem întreba în mod logic dacă nu este posibil să o înlocuiți singur. Din păcate, este foarte greu de accesat și doar cei mai pricepuți mecanici amatori și cei mai echipați cu unelte vor putea lua în considerare această operațiune, totuși vom explica rapid diferiții pași care trebuie efectuati pentru înlocuirea acestei curele de distribuție:

 • Așezați Toyota Corolla Verso pe suporturi și, în funcție de motorul dvs., este posibil să trebuiască să scoateți o roată. Scoateți cutiile de sincronizare

  .

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați kitul de distribuție, astfel încât toate elementele motorului să rămână în poziția corectă, altfel motorul dumneavoastră se va rupe. Scoateți celelalte componente care vă deranjează (rola amortizor de exemplu).
 • Scoateți vechea distribuție după slăbirea rolelor de tensionare. Înainte de a-l poziționa pe cel nou, trebuie să scoateți toate rolele de tensionare și pompa de apă.
 • Montați noua pompă de apă.
 • Montați noile role de tensionare, acordați atenție locației fiecăreia.
 • Montați noua distribuție a Toyota Corolla Verso respectând marcajele.
 • Tensionați cureaua conform specificațiilor producătorului.
 • Pune restul la loc.
 • Verificați dacă unitatea motorului funcționează eficient.

Schimbarea curelei de distributie cat costa?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim o idee despre preț dacă doriți să înlocuiți cureaua de distribuție a Toyota Corolla Verso . Rețineți că dacă o faceți în zona de garaj a mărcii sau la un centru de autovehicule precum Feu Vert prețul poate varia destul de mult, dar în general estimăm că prețul distribuției variază între 400 și 900 euro , în funcție de locul în care o faci și de motorul tău. Rețineți că kiturile includ cureaua, rolele și pompa de apă.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Toyota Corolla Verso, nu ezitați să consultați categoria noastră Toyota Corolla Verso.

Weiterlesen:
Indicatorul de combustibil rămâne aprins pe Toyota Corolla Verso, ce să fac?
Legătura cu publicația principală