Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi cureaua de distribuție la Opel Adam?

Cumpărarea unei mașini este un buget mare pentru mulți dintre noi, totuși, la acesta va trebui să adăugați serviciul de rutină al autovehiculului dvs., iar pentru unele acte de service de rutină factura poate fi destul de mare. Prin urmare, este evident să vă întrebați când este cel mai bun moment pentru a efectua aceste reparații și să nu le faceți „degeaba”. Astăzi vă vom explica când să înlocuiți cureaua de distribuție la Opel Adam? Pentru asta, pentru început, vom afla de ce este esențial să facem această muncă de serviciu de rutină, apoi, când să faci cureaua de distribuție a Opelului tău Adam , atunci, o să vă demonstrăm destul de repede cum se face această schimbare și, în sfârșit, cât costă să faci cureaua de distribuție a unui Opel Adam.

De ce trebuie să înlocuim cureaua de distribuție a unui Opel Adam?

După cum v-am informat în introducere, schimbarea curelei de distribuție la un Opel Adam reprezintă un buget foarte important, așa că ne dăm seama că sunteți reticent să o faceți și să vă permiteți să vă dați seama de beneficiul acestei reparații, așa că o vom face destul de repede. explicați de ce este atât de important să o faceți la timp.

Weiterlesen:
Opelul meu Adam trage spre stânga, ce să fac?

Acțiunea curelei de distribuție a lui Opel Adam

Cronometrarea unui Opel Adam are un scop esențial în buna funcționare a motorului dumneavoastră. Evident, va avea misiunea să sincroniza supapele și pistoanele și pentru a face legătura între arborele cu came, pompa de apă, arborele cotit și pompa de injecție . Acesta va permite motorului să funcționeze corect și va evita orice risc de rupere a motorului. Cu cât distanța pe care o parcurge vehiculul este mai mică, cu atât cureaua dvs. va fi solicitată la pornirea motorului.

Care sunt riscurile dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la timp?

Problema cu sincronizarea unui Opel Adam este că este internă motorului. Și, ca urmare, spre deosebire de o centură de accesorii, este imposibil să se verifice vizual starea acesteia. Asa ca ai putea crede ca aceasta centura este doar o parte nesemnificativa, dar riscurile pe care ti le asumi daca nu o inlocuiesti la timp sunt substantiale. În cazul în care sincronizarea lui Opel Adam se rupe, cu siguranță va trebui să înlocuiți motorul acestuia. Evident, pistoanele vor lovi supapele și le vor răni, iar arborele cu came se va rupe și el. Cu cât motorul funcționează mai repede în momentul spargerii, cu atât rezultatele sunt mai semnificative. Este deci primordial pentru a-ți face cureaua de distribuție la timp .

Când să faci cureaua de distribuție a lui Opel Adam?

Vom răspunde acum la întrebarea pe care trebuie să vă puneți cu toții, cand sa faci cureaua de distributie a unui Opel Adam? Este necesar să știți că fiecare unitate de motor este diferită și, așa cum am explicat mai sus, nu trebuie să ratam înlocuirea acestei piese. Cu cât avansăm mai mult în timp, cu atât producătorii îmbunătățesc cureaua de distribuție și, în mod normal, cu cât Opelul Adam dvs. va fi mai recent, cu atât va trebui să vă faceți mai puține griji pentru cureaua. In orice caz, Consultați cartea de service Opel Adam pentru a obține durata de viață exactă și kilometrajul maxim pe care îl puteți realiza înainte de a efectua cronometrarea . În general, curelele de distribuție au a durata de viata de la 5 la 10 ani si un kilometraj maxim intre 80 si 000 km .

Weiterlesen:
Vibrația pedalei de frână la Opel Adam?

Cum se înlocuiește cureaua de distribuție a unui Opel Adam?

Întrucât cureaua de distribuție a unui Opel Adam reprezintă un buget mare, ne putem întreba în mod logic dacă nu este posibil să o înlocuiești singur. Din păcate, este foarte greu de accesat și doar cei mai experimentați mecanici amatori și cei mai dotați cu unelte vor putea reflecta asupra acestei proceduri, chiar și așa, vom ilustra destul de repede diferiții pași care trebuie executați pentru schimbarea acestei curele de distribuție:

 • Așezați Opel Adam pe suporturi și, în funcție de motorul dvs., poate fi necesar să scoateți o roată. Scoateți cutiile de sincronizare

  .

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați kitul de distribuție, astfel încât toate elementele motorului să rămână în poziția corectă, în orice alt caz motorul dumneavoastră se va rupe. Scoateți celelalte componente care vă deranjează (rola amortizor de exemplu).
 • Scoateți vechea distribuție după slăbirea rolelor de tensionare. Înainte de a-l poziționa pe cel nou, trebuie să scoateți toate rolele de tensionare și pompa de apă.
 • Montați noua pompă de apă.
 • Montați noile role de tensionare, acordați atenție locației fiecăreia.
 • Montați noua distribuție a Opelului dumneavoastră Adam respectând marcajele.
 • Tensați cureaua conform specificațiilor producătorului.
 • Pune restul la loc.
 • Verificați dacă unitatea motorului funcționează corect.

Schimbarea curelei de distributie cat costa?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim o idee despre preț dacă vrei să schimbi cureaua de distribuție a Opelului tău Adam . Rețineți că dacă o faceți la garajul mărcii sau la un centru de autovehicule precum Feu Vert prețul poate varia destul de mult, dar în general estimăm că prețul distribuției variază între 400 și 900 euro , în funcție de locul în care o faci și de motorul tău. Rețineți că kiturile includ cureaua, rolele și pompa de apă.

Dacă doriți mai multe ghiduri despre Opel Adam, accesați categoria noastră Opel Adam.

Weiterlesen:
Cum se citește codul de eroare la Opel Adam?
Legătura cu publicația principală