Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimbi cureaua de distribuție la Hyundai Elantra?

Cumpărarea unei mașini este un buget mare pentru majoritatea dintre noi, cu toate acestea, la acesta va trebui să adăugați serviciul de rutină al mașinii dvs., iar pentru unele lucrări de service de rutină factura poate fi destul de mare. Prin urmare, este evident să vă întrebați când este cel mai bun moment pentru a efectua aceste reparații și să nu le faceți „degeaba”. Astăzi vă vom arăta când să înlocuiți cureaua de distribuție la Hyundai Elantra dvs.? Pentru asta, pentru început, vom descoperi de ce este esențial să facem acest proces de serviciu de rutină, apoi, când să faci cureaua de distribuție a Hyundai Elantra , atunci, o să vă explicăm destul de repede cum se face această înlocuire și, în cele din urmă, cât costă să faci cureaua de distribuție a unui Hyundai Elantra.

De ce trebuie să înlocuim cureaua de distribuție a unui Hyundai Elantra?

După cum v-am informat în introducere, schimbarea curelei de distribuție la un Hyundai Elantra reprezintă un buget enorm, așa că ne dăm seama că sunteți precaut să o faceți și să vă permiteți să vă dați seama de beneficiul acestei reparații, așa că vă vom arăta destul de repede tu de ce este atât de important să o faci la timp.

Weiterlesen:
Lumină bujie incandescentă care se aprinde când conduc Hyundai Elantra meu

Acțiunea curelei de distribuție a Hyundai Elantra dumneavoastră

Timpul unui Hyundai Elantra are un rol vital în funcționarea lină a motorului dumneavoastră. Evident, va avea misiunea să sincroniza supapele și pistoanele și pentru a face legătura între arborele cu came, pompa de apă, arborele cotit și pompa de injecție . Acesta va permite motorului să funcționeze eficient și va evita orice risc de rupere a motorului. Cu cât distanța pe care o parcurge mașina este mai mică, cu atât cureaua ta va fi solicitată la pornirea motorului.

Care sunt riscurile dacă cureaua de distribuție nu este schimbată la timp?

Problema cu sincronizarea unui Hyundai Elantra este că este internă motorului. Și, prin urmare, spre deosebire de o centură de accesorii, este dificil să se verifice vizual starea acesteia. Așa că ați putea presupune că această curea este doar o componentă neimportantă, dar riscurile pe care vi le asumați dacă nu o înlocuiți la timp sunt enorme. Dacă se rupe sincronizarea Hyundai Elantra, cu siguranță va trebui să înlocuiți motorul acestuia. Evident, pistoanele vor lovi supapele și le vor deteriora, iar arborele cu came se va rupe la fel. Cu cât motorul funcționează mai repede în momentul spargerii, cu atât consecințele sunt mai grave. Este deci crucial pentru a-ți face cureaua de distribuție la timp .

Când să faci cureaua de distribuție a lui Hyundai Elantra?

Vom răspunde acum la întrebarea pe care trebuie să vă puneți cu toții, cand sa faci cureaua de distributie a unui Hyundai Elantra? Este necesar să știți că fiecare unitate de motor este diferită și, așa cum am descris mai sus, nu trebuie să ratam înlocuirea acestei componente. Cu cât avansăm mai mult în timp, cu atât producătorii îmbunătățesc cureaua de distribuție și, în mod normal, cu cât Hyundai Elantra dvs. va fi mai recent, cu atât va trebui să vă faceți mai puține griji pentru cureaua. In orice caz, Consultați cartea de service Hyundai Elantra pentru a obține durata de viață exactă și kilometrajul maxim pe care îl puteți realiza înainte de a efectua cronometrarea . În medie, curelele de distribuție au a durata de viata de la 5 la 10 ani si un kilometraj maxim intre 80 si 000 km .

Weiterlesen:
Când să schimb amortizoarele Hyundai Elantra?

Cum se înlocuiește cureaua de distribuție a unui Hyundai Elantra?

Întrucât cureaua de distribuție a unui Hyundai Elantra reprezintă un buget mare, ne putem întreba în mod logic dacă nu este posibil să o înlocuiți singur. Din păcate, este foarte dificil de accesat și doar cei mai pricepuți mecanici amatori și cei mai echipați cu unelte vor putea reflecta asupra acestei proceduri, vom descrie totuși destul de rapid diferiții pași care trebuie efectuati pentru înlocuirea acestei curele de distribuție:

 • Așezați Hyundai Elantra pe suporturi și, în funcție de motorul dvs., poate fi necesar să scoateți o roată. Scoateți cutiile de viteze de sincronizare

  .

 • Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați kitul de sincronizare, astfel încât toate elementele motorului să rămână în poziția corectă, altfel motorul dumneavoastră se va rupe. Scoateți celelalte elemente care vă deranjează (rola amortizor de exemplu).
 • Scoateți vechea distribuție după slăbirea rolelor de tensionare. Înainte de a-l poziționa pe cel nou, trebuie să scoateți toate rolele de tensionare și pompa de apă.
 • Montați noua pompă de apă.
 • Instalați noile role de tensionare, acordați atenție locației fiecăreia.
 • Instalați noua distribuție a Hyundai Elantra dvs. respectând marcajele.
 • Tensați cureaua așa cum este indicat de specificațiile producătorului.
 • Pune restul la loc.
 • Verificați dacă unitatea motorului funcționează eficient.

Inlocuirea curelei de distributie cat costa?

Și, în sfârșit, vom încerca să vă oferim o idee despre preț dacă doriți să înlocuiți cureaua de distribuție a Hyundai Elantra dvs . Rețineți că dacă o faceți la mecanicul mărcii sau la un centru auto precum Feu Vert prețul poate varia destul de mult, dar în general estimăm că prețul distribuției variază între 400 și 900 euro , în funcție de locul în care o faci și de motorul tău. Vă rugăm să rețineți că seturile includ cureaua, rolele și pompa de apă.

Dacă aveți întrebări suplimentare despre Hyundai Elantra, nu ezitați să consultați categoria noastră Hyundai Elantra.

Weiterlesen:
Vibrații la ralanti Hyundai Elantra, ce să faci?
Legătura cu publicația principală