Azcar.ro

Atelier auto
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Când să schimb discurile de frână volvo v90?

Siguranța unei mașini este primordială. Chiar dacă volvo v90 sunt găuri economice, anumite acte de service de rutină sunt fundamentale. Astăzi vă vom explica când să înlocuiți discurile de frână de la volvo v90? Pentru a realiza acest lucru, în primul rând, vom vedea pentru ce sunt folosite discurile de frână ale autovehiculului dvs., apoi, când să înlocuiți discurile de frână ale volvo v90 și, în final, cum să le înlocuiți cu altele noi.

Interesul discurilor de frână ale unui volvo v90

Începem articolul nostru prin a detalia la ce sunt folosite discurile de frână ale unui volvo v90, acesta vă va permite să descoperiți de ce este important să vă asigurați că acestea sunt în permanență în condiții bune de funcționare.

Discurile de frână sunt cea mai importantă componentă a sistemului dumneavoastră de frânare. De fapt, frânarea la un volvo v90 este hidraulică, este un sistem de furtunuri și ulei sub presiune care va intra în acțiune atunci când apăsați pedala de frână. Această presiune va acționa un piston care va împinge plăcuțele de frână de pe discul de frână care este atașat la roată. Când plăcuțele de frână vor ciupi discurile, ceea ce va face ca volvo v90 să frâneze.

Când să înlocuiți discurile de frână ale unui volvo v90?

Vom trece acum la secțiunea care, fără îndoială, vă atrage la acest articol și anume, cand inlocuiesti discurile de frana ale unui volvo v90? Cum v-am menționat chiar înainte, discurile și plăcuțele de frână funcționează în osmoză, totuși aceste două componente sunt piese de uzură și vor, în timp și în special, frecarea la frânare se uzează și își pierde puterea de frânare. Vom sublinia acum diferitele tehnici pentru a ști când să le înlocuim:

  • Considerăm că, în general, discurile de frână ar trebui schimbate la fiecare 80 – 000 km la un volvo v100, totuși este important să știți că în funcție de stilul dumneavoastră de condus și de tipul de călătorie acest lucru poate varia considerabil. De fapt, dacă conduci în principal pe autostradă și frânele tale sunt doar puțin folosite, această valoare poate crește, alternativ, dacă circuli doar în aglomerație, poate scădea.
  • O metodă simplă și de succes de a identifica starea discurilor de frână de pe mașina dvs. este în timpul inspecției tehnice. De fapt, acest control amănunțit verifică starea frânelor și controlerul vă va spune dacă sunt în stare bună sau dacă trebuie schimbate.
  • O metodă vizuală simplă pentru a ști când să înlocuiți discurile de frână de pe volvo v90 este să scoateți roțile după ce mașina a fost pusă pe suporturi. Odată scos, veți putea să vă accesați discurile și să le verificați starea. Dacă au vreunul zgarieturi mari sau deformari va trebui sa le inlocuiesti. În caz contrar, al doilea indicator de verificat este măsurarea adâncimii discului în raport cu marginea acestuia, dacă această valoare depășește 1 mm va trebui să le schimbați cu altele noi.
Weiterlesen:
Cum deschizi portbagajul volvo v90 din interior?

.

Cum să înlocuiți discurile de frână la volvo v90?

În sfârșit, pentru a încheia acest articol vă vom arăta rapid Cum să înlocuiți discurile de frână ale Volvo V90. Trebuie să știți că, dacă înlocuiți discurile de frână ale autovehiculului dvs., va trebui neapărat să schimbați plăcuțele de frână ale volvo v90 dvs., nu ezitați să cereți sfaturi din articolul nostru care vă arată cum să faceți această înlocuire.

În ceea ce privește schimbarea discurilor, iată cei mai importanți pași pe care trebuie să-i respectați:

  • Puneți-vă volvo v90 pe suporturi, scoateți roțile la care doriți să lucrați.
  • Folosind o șurubelniță plată mare, trageți plăcuțele de frână pentru a comprima cât mai mult pistonul etrierului și aveți suficient joc pentru a produce toate modificările.
  • Folosind biți Torx mari, scoateți cele două piulițe care blochează componenta superioară a etrierului dvs. de frână, scoateți-o.
  • Scoateți plăcuțele de frână, apoi deblocați discurile de frână datorită celor două șuruburi torx de pe partea laterală a discului, este posibil să aveți nevoie de un ciocan pentru a scoate discurile.
  • Înlocuiți discurile și strângeți-le cu noile șuruburi torx furnizate, înlocuiți-vă plăcuțele, reasamblați componenta superioară a etrierului și strângeți totul bine.
  • Montați roțile și amintiți-vă să faceți o frânare de 500 de kilometri înainte de a frâna puternic.

Dacă doriți mai multe tutoriale despre volvo v90, accesați categoria noastră volvo v90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector